Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzet Siciliaanse bloedsinaasappelen stijgt jaarlijks

"Elk citrusseizoen kent zijn uitdagingen, ook het huidige. We blijven echter optimistisch omdat onze sinaasappelen, en met name de bloedsinaasappelen, populair blijven", vertelt Lucio Oliveri, directeur van Motta Cooperativa Agricola, een Siciliaanse telersvereniging. "Maar het moet gezegd, de milde temperaturen van deze dagen zijn niet goed voor de houdbaarheid van het fruit. We blijven de boomgaarden bewateren, wat de teeltkosten natuurlijk de hoogte injaagt. En ook voor volgend seizoen zijn we bang dat de droogte zal aanhouden. Ons vlaggenschipproduct is nog steeds de Tarocco Lempso bloedsinaasappel die we op de markt brengen onder het merk Il Fragolino."

Het areaal van Motta Cooperativa beslaat 230 hectare en is gelegen in de vruchtbare vlakte van Motta Sant'Anastasia, in de provincie Catania. Het citrus ondergaat geen enkele behandeling. Het fruit wordt verwerkt in een pakstation dat is uitgerust met de moderne koelcellen en drie nieuwe sorteerlijnen.

De coöperatie zet het citrus voornamelijk op de binnenlandse markt af, maar de bloedsinaasappelen (Tarocco Lempso en Ippolito) vinden ook hun weg naar Europa, waar de verkoop met gemiddeld 20% per jaar toeneemt, vooral in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Nederland. Het zijn markten die zeer gevoelig zijn voor duurzaam en milieuvriendelijk geteeld fruit zonder residuen.

De bloedsinaasappelen hebben een Brixwaarde van 13-14 graden en zijn lang houdbaar door de sterke schil. Dit is vooral voor export naar verre bestemmingen een groot voordeel.

"Zoals verwacht is het seizoen uitdagend door de impact van klimaatverandering. De droogte brengt de bomen in stressmodus, waardoor de maatsortering wat tegenvalt."

"De afgelopen jaren verkopen we ons citrus ook online op ww.arancedagustare.eu. Dit afzetkanaal heeft het voordeel van de korte keten, met direct contact tussen leverancier en consument. We garanderen een vers product dat al enkele uren na de oogst wordt verzonden", besluit Lucio Oliveri.

Voor meer informatie:
Lucio Oliveri
Motta Cooperativa Agricola
Via Policara, 28
Motta S. Anastasia (CT) – Italië
Tel: +39 339 3249605
Tel: +39 (0)95 8164035
motta.coop.agr@virgilio.it
www.aranciarossailfragolino.it

Publicatiedatum: