Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Orchidea Frutta blaast 40 kaarsjes uit

Dankzij een passie voor fruit, die van generatie op generatie is overgedragen, kan het Italiaanse Orchidea Frutta dit jaar haar 40ste verjaardag vieren.

Het bedrijf verhandelt elk jaar ruim 55.000 ton groenten en fruit. Daartoe heeft het een pand van 30.000 m2 en 300 leveranciers in Apulië, Calabrië en Basilicata ter beschikking. Het levert aan 20 supermarktketens, meerdere groothandelsmarkten en andere klanten in Italië, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Litouwen, Estland, Letland, België, Polen, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Qatar, Oman en Sri Lanka.

Orchidea Frutta is gevestigd in Rutigliano, in de provincie Bari, en is gespecialiseerd in druiven, kersen, citrus, perziken, nectarines, abrikozen en artisjokken. Het heeft altijd als doel gehad om consumenten te voorzien van een selectie van hoogwaardige groenten en fruit.

Nicola Giuliano, directeur van Orchidea Frutta: "Het begon allemaal in een simpele garage, waar ik met mijn vader artisjokken verpakte. Mijn broer Tonino en ik hebben vervolgens een teelt- en handelsbedrijf opgericht dat zich tot een van de druivenspecialisten in Italië mag rekenen. Ik ben trots om te zien waar we nu staan en ik stel me graag voor wat mijn kinderen (Vito en Chiara) en mijn kleinkinderen (Vito en Francesco) in de toekomst voor dit geweldige bedrijf zullen betekenen."

Orchidea Frutta is synoniem met innovatie, garantie en betrouwbaarheid. Dankzij samenwerking met zorgvuldig gekozen leveranciers en gecertificeerde verwerkingsprocessen kan het authentieke producten met een sterke aantrekkingskracht op de markt brengen, zoals de Ferrovia kers, de clubdruiven Sunworld, Grapa Varieties en Bloomfresh, en de mandarijn Tang Gold Linbo.

"De genereuze aarde is ons grootste goed", zegt Vito Giuliano, commercieel directeur van het bedrijf. "Het respecteren van hulpbronnen en het milieu stelt Orchidea Frutta in staat om kwaliteitsproducten te leveren. We gebruiken betrouwbare teelt- en controlesystemen, zonder ooit innovatie uit het oog te verliezen."

De zorgvuldige activiteit van het team van Orchidea Frutta wordt ondersteund met moderne machines en door gespecialiseerde technici. Alle procesfasen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Daartoe beschikt het bedrijf over certificeringen: IFS Food, DNV-GL ISO 9001, GlobalGAP en BRC Food.

"Dit alles is mogelijk dankzij partnerschappen met uitstekende telers van groenten en fruit op regionaal, Italiaans en buitenlands niveau en het nauwgezette werk van onze medewerkers die elke dag met zorg en toewijding de beste producten voor onze klanten sorteren en verpakken", voegt productiedirecteur Francesco Giuliano toe.

De passie en toewijding die Orchidea Frutta al generaties lang kenmerkt, wordt op alle niveaus in het bedrijf geleid door de leden van de familie Giuliano: Tonino en zijn zoon Vito in de aankoop van grondstoffen voor de teelt, Nicola en zijn zoon in de relaties met Italiaanse en buitenlandse klanten, Francesco, zoon van Tonino, in het pakstation en Chiara, dochter van Nicola, in de administratie.

Federica Mastrocristino (exportmanager) en Chiara Giuliano (CFO) van Orchidea Frutta

Orchidea Frutta neemt altijd deel als standhouder op internationale vakbeurzen. Het is een geweldige kans om te zien wat de behoeften van consumenten zijn die steeds gevoeliger worden voor milieukwesties en het gezondheidsaspect. "Werken in deze sector is een voorrecht, omdat het ons de kans geeft om buitengewone mensen en plaatsen over de hele wereld te leren kennen en om een belangrijke rol te spelen in het aanbieden van gezonde en kwalitatieve voeding", besluit Chiara Giuliano, CFO van Orchidea Frutta.

Voor meer informatie:
Orchidea Frutta
Via Zara 41
70018 Rutigliano (BA) – Italië
Tel: +39 (0)80 4761003
informazioni@orchideafrutta.it
orchideafrutta.it