Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beschilder een aardappel met Pasen

Vorig jaar was er een nieuwe trend met Pasen in de VS: in plaats van eieren te beschilderen, beschilderde men aardappelen. Deze opkomende trend kreeg veel aandacht, met media zoals CNN, CBS en "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" die eraan deelnamen. Dit jaar spoort Potatoes USA gezinnen aan om dit ook eens te proberen.

"Het beschilderen van aardappelen is een leuke bezigheid met Pasen, en als je voedselkleurstof gebruikt, kun je zelfs de aardappelen opeten als je klaar bent met versieren," zei Marisa Stein, directeur marketing bij Potatoes USA. "Bovendien bevat een middelgrote aardappel met schil 620 g kalium, wat meer is dan een middelgrote banaan, bijna een derde van de vitamine C die we elke dag nodig hebben en 3 gram plantaardig eiwit. Dus pak je penseel, je aardappel, zo je wilt, je paashaaspak en vier het feest met je familie, vrienden en je favoriete groente."

Extra paasaardappelactiviteiten
Voor meer seizoensplezier kunnen ouders aardappelen doormidden snijden om paasstempels te creƫren. Eenmaal doormidden, kunnen kinderen met een pen of stift een vorm of ontwerp tekenen op de platte rand van de aardappel. Volwassenen kunnen zorgvuldig rond de tekening snijden met een snijmes, waarbij de verhoogde vorm op de aardappel achterblijft. Nadat de volwassenen klaar zijn met snijden, kunnen de kleine Picasso's de aardappelstempels schilderen en hun creaties gebruiken om schilderijtjes te maken met een paasthema.

Voor meer informatie: potatoesusa.com

Publicatiedatum: