Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goed seizoen Ivoriaanse Kent mango's verwacht"

Het Ivoriaanse mangoseizoen start op 12 april met het Kent ras. "In Afrika zijn er dit jaar over het algemeen geen bijzondere weersomstandigheden geregistreerd, zoals dat in Peru het geval was. Daarom verwachten we een positief seizoen tot en met de maand mei. Daarna gaan we in juni verder met het Senagalese product", verklaart Peguy Kamte, eigenaar van Kep Company.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de afzet van exotische groenten en fruit uit Afrikaanse landen zoals Ivoorkust, Senegal, Kenia en Zuid-Afrika. "Ik houd me bezig met de onderhandelingen tussen teler en klant en geef ondersteuning tijdens en na de verkoop."

Peguy Kamte bij de vorige editie van Macfrut

"Rijpe Kent mango's kleuren rood, geel en groen. Hij is populair bij de consument en kan lange tijd worden bewaard", legt Kamte uit. "Dit laatste aspect bevalt vooral de importeurs. Bij verzending per schip geven we de voorkeur aan kartons van 4 kilo. Voor luchttransport is het product verpakt in kartons van 6 kilo."

"Over het algemeen importeren we één tot vier containers per week. Op dit moment proberen we de onderhandelingen af te ronden, net vóór de start van het seizoen. Pas rond 10 april zullen we dan een idee hebben van de volumes die we gedurende het seizoen op de markt zullen brengen", gaat Kamte verder. "De Afrikaanse mango gaat vooral naar Nederland, België, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië."

"Van 10 april tot 15 mei zal ik in Ivoorkust zijn om met de telers te werken. Daarna keer ik terug om de klanten te ontmoeten en met hen te praten over de resultaten en hun toekomstige verwachtingen."

Op basis van zijn ervaring onthult Kamte dat de Italiaanse vraag niet zo sterk is in vergelijking met die van andere landen. "Van Abidjan in Ivoorkust tot Antwerpen doet het schip er 12 dagen over, tot Rotterdam 14 dagen. Maar om de havens van Livorno of Genua in Italië te bereiken, komt de transittijd op 20-21 dagen. Daarom verkiezen velen vliegmango's die op de dag dat ze worden geoogst nog verzonden worden."

"De logistieke kosten stijgen elk jaar, ook vanwege de inflatie. Bovendien zijn we vanwege de oorlogen nog niet in staat om eventuele gevolgen voor de verkoopprijzen te voorspellen."

Om de kwaliteit van de exotische groenten en fruit en hun traceerbaarheid voor de consument te garanderen, beschikt het bedrijf over de certificeringen GlobalGAP, GRASP, Rainforest en SMETA.

Voor meer informatie:
Peguy Kamte
Kep Company
Tel: +39 3245444517 (Italië) / +225 ‪0171365153 (Ivoorkust)
info.kepcompany@gmail.com
kepcompany.com
LinkedIn: peguykamte

Publicatiedatum: