Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Engelse G's ziet productie in Polen jaarlijks groeien

In 2014 breidde de Britse groenteproducent G's zijn aanwezigheid in Oost-Europa verder uit met een faciliteit in het Poolse Warschau. Het bedrijf heeft al productiefaciliteiten in Spanje, Tsjechië, de Verenigde Staten, Senegal en het Verenigd Koninkrijk. 

De Poolse vestiging werd in 2014 opgezet en is sindsdien in rap tempo gegroeid en jaarlijks in omvang verdubbeld. Er werd gestart met een areaal van 120 hectare sla, wat inmiddels is uitgegroeid tot zo'n 950 hectare, waarop zowel sla als andere groenten worden geteeld. 


"Momenteel wordt alles vollegronds geteeld en de grootste uitdaging hierbij is het klimaat hier," vertelt Henry Shropschire, European Business Development Manager. "We hebben soms hittegolven die twee weken aanhouden en waarbij de temperatuur overdag tot boven de 35°C oploopt en het 's nachts 22°C is. Deze hitte gaat gepaard met zware onweersbuien waarbij er in vijf minuten tot wel 80 mm regen kan vallen en zo'n 200 mm in 14 dagen tijd. In het voorjaar komen er grote zandstormen voor en aan het begin en einde van het seizoen hebben we koud weer. De veranderingen gaan snel en we hebben net 4 nachten op rij temperaturen tot -6 gehad op ons 100 hectare grote sla-areaal."
 
De recente koudegolf heeft de productie van mini romaine, jonge bladsla en selderij licht vertraagd. De ijsbergproductie heeft daarentegen 3 weken vertraging opgelopen.

Desondanks ziet Henry volop groeimogelijkheden voor het bedrijf. Door gebruik te maken van de infrastructuur van G's Europese vestigingen en klantenmix is het bedrijf van plan om naar veel markten te exporteren waaronder het Verenigd Koninkrijk, Slowakije, Hongarije, Tsjechië, Nederland, Italië, Spanje, Wit-Rusland en de Baltische Staten. 
 
Polen is een mogelijke locatie van waaruit G's de Europese markt zal kunnen bedienen nadat de Brexit voltooid is. "We exporteren al met veel succes kleine, arbeidsintensieve producten uit Polen naar onze klanten in het Verenigd Koninkrijk. Het ligt voor de hand dat we dit, indien nodig, verder uitbreiden. Ondanks de onzekerheid rondom de Brexit weten wij dat we hoe dan ook de mogelijkheid hebben om onze klanten een constante aanvoer te garanderen."
 
Voor meer informatie: 
Anthony Gardiner
G's Fresh
Tel: +44 1353 727392
Email: anthony.gardiner@gs-fresh.com

Publicatiedatum: