"Momenteel wordt alles vollegronds geteeld en de grootste uitdaging hierbij is het klimaat hier," vertelt Henry Shropschire, European Business Development Manager. "We hebben soms hittegolven die twee weken aanhouden en waarbij de temperatuur overdag tot boven de 35°C oploopt en het 's nachts 22°C is. Deze hitte gaat gepaard met zware onweersbuien waarbij er in vijf minuten tot wel 80 mm regen kan vallen en zo'n 200 mm in 14 dagen tijd. In het voorjaar komen er grote zandstormen voor en aan het begin en einde van het seizoen hebben we koud weer. De veranderingen gaan snel en we hebben net 4 nachten op rij temperaturen tot -6 gehad op ons 100 hectare grote sla-areaal."
De recente koudegolf heeft de productie van mini romaine, jonge bladsla en selderij licht vertraagd. De ijsbergproductie heeft daarentegen 3 weken vertraging opgelopen.
Polen is een mogelijke locatie van waaruit G's de Europese markt zal kunnen bedienen nadat de Brexit voltooid is. "We exporteren al met veel succes kleine, arbeidsintensieve producten uit Polen naar onze klanten in het Verenigd Koninkrijk. Het ligt voor de hand dat we dit, indien nodig, verder uitbreiden. Ondanks de onzekerheid rondom de Brexit weten wij dat we hoe dan ook de mogelijkheid hebben om onze klanten een constante aanvoer te garanderen."
Voor meer informatie:
Anthony Gardiner
G's Fresh
Tel: +44 1353 727392
Email: anthony.gardiner@gs-fresh.com