Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ishida multiheadweger voor het wegen van wortelen



De Ierse groenteteler en verpakker Leo Dunne heeft zijn productie van bewerkte wortelen kunnen vergroten met behulp van een multiheadweger van Ishida. Leo Dunne levert al generaties lang verse Ierse groenten aan de retail. Onlangs kwam de producent tot ontdekking dat te grote en afwijkend gevormde wortelen niet geschikt zijn voor alle bewerkte wortelproducten. Deze exemplaren, die verder van uitstekende kwaliteit zijn, kunnen echter wel voor andere bewerkingen gebruikt worden. In zijn zoektocht naar een oplossing voor dit probleem, kwam het bedrijf bij machinebouwer Ishida terecht. 

"De Ishida 10-kops waterproof weger met weegbakken van 3 liter is zeer accuraat en betrouwbaar. De machine kan 55 porties wortelen per minuut afwegen voor zakken van 500 gram met een nauwkeurigheidspercentage van 98%," laat een woordvoerder van Leo Dunne weten. 



"We weten dat Ishida een grote naam in de sector is en we hebben ook van andere gebruikers goede verhalen gehoord," legt directeur Emmet Dunne uit. "We hebben zeker geen spijt van onze keuze."



"Doordat de machine eenvoudig te bedienen is, valt hij bij al onze personeelsleden in de smaak. Hij is ook veel gevoeliger waardoor kleine productieproblemen snel gedetecteerd worden en er tijdig actie ondernomen kan worden door de operators. Dit is cruciaal om het productieproces op gang te houden."

De hoge betrouwbaarheid van de machine is uiteraard een groot pluspunt maar ook de dienstverlening van Ishida en zijn agent SF Engineering na levering en installatie is van grote klasse.

"De wetenschap dat er iemand ter plaatste is die weet hoe eventuele problemen opgelost kunnen worden is voor ons van essentieel belang om aan de eisen en deadlines van onze retailklanten te kunnen voldoen," legt Dunne uit. 



De 10-kops Ishida multiheadweger maakt onderdeel uit van een complete verwerkingslijn die ontworpen en geïnstalleerd werd door SF Engineering. De lijn bestaat uit een swinglader, een op maat vervaardigde sorteertafel, opvoerband, ondersteuningsplateau en een Ceia metaaldetector.

Leo Dunne denkt dat de nieuwe faciliteit zichzelf binnen drie jaar terugverdiend zal hebben. Hoewel het systeem ontworpen is voor de verwerking van wortelen kan het ook voor andere producten gebruikt worden. Dit biedt het bedrijf de flexibiliteit en capaciteit om in te spelen op markttrends en -ontwikkelingen. 

Voor meer informatie:
Theo de Koning
Ishida Europe BV
Tel +31 4993 93675
Theo.dekoning@ishidaeurope.com
www.ishidaeurope.com
Publicatiedatum: