Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frank Ocampo, Hagé International:

"Krappe aanvoer vertaalt zich nog niet in hoge ananasprijzen"

Tholen - Hoewel de beschikbaarheid - zeker van de dikke maten - ananas niet al te groot is na de natural flowering in Costa Rica, vertaalt dit zich nog niet in hoge prijzen op de markt. "Ik had verwacht dat er meer vraag zou zijn, maar in de daghandel valt er met veel pijn en moeite een prijs tussen 8 en 9 euro te halen", vertelt Frank Ocampo van Hagé International.

"De vraag is niet wild en er is nog redelijk wat oude handel in de markt, die tegen 'dumpprijzen' rond de 7 euro wordt verkocht. Dit trekt de prijzen omlaag. Hopelijk gaat al die oude handel deze week de deur uit", vervolgt Frank. "De beschikbaarheid in Costa Rica is echt niet groot, dus een prijsopleving kan niet uitblijven, maar daar is deze week nog niets van te zien."



"Naar verwachting krijgen we eind augustus / begin september weer normale volumes binnen. Het is dan maar te hopen dat de markt aangetrokken is, want als er nu met tekorten al nauwelijks break-even prijzen te realiseren zijn, zie ik het somber in", zegt Frank. Hij vindt het te makkelijk om de moeizame markt te verklaren door de zomervakantie. "Vorig jaar hadden we ook vakantie en hadden we in deze periode prijzen boven de 10 euro.

Voor meer informatie:
Frank Ocampo
Hagé International
Spoorwegemplacement 1
2991 VT Barendrecht
T +31 180 648 765
F.Ocampo@thegreenery.com
www.hage-international.nl