Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colombiaanse ananas vult niche op in Amerikaanse markt

Deze week lanceerde Guimarra Companies zijn nieuwe jaarronde ananasprogramma waarbij het bedrijf zijn fruit in Colombia inkoopt. 

Het bedrijf uit Los Angeles werkt samen met Bengala Agrícola om 52 weken per jaar Costa Ricaanse MD2 golden ananas te kunnen leveren, die geproduceerd wordt in de Colombiaanse Valle de Cauca.



"Met Colombia als leverancier hebben we minder last van de extreme weersomstandigheden die andere landen in deze regio geregeld treffen. Hierdoor is de aanvoer wat stabieler. Er is ook geen sprake van een regenseizoen dat de herplant verstoort," legt Jason Bushong van Guimarra uit. "Daarbij heeft de ananas een zeer hoge Brix. Onze teler Bengala Agrícola maakt gebruik van gecertificeerd Costa Ricaans MD2 ananaszaad. Dit premium zaad en de consistente aanvoer dragen bij aan de gunstige positie van Colombia als ananasleverancier."

Verzadigde markt?
De ananas komt wel op een enigszins verzadigde markt. "Er is veel product uit Mexico beschikbaar, evenals uit Costa Rica, waardoor de markt nogal vol is," laat Bushong weten. "Toch zoeken mensen naar een consistent product en deze niche weet Colombiaanse ananas te vullen."

Hoewel het Amerikaanse Ministerie van Landbouw prijzen meldt die variëren van €7,50 tot €9,94 per doos, vertelt Bushong dat er nog veel oude voorraden op de markt zijn die tegen lagere prijzen worden verkocht. 

Vraag trekt aan
Bushong verwacht dat de huidige stabiele vraag naar ananas verder aan zal trekken. "Op basis van eerdere ervaringen, verwachten we dat de vraag aan het einde van het najaar en begin van de winter weer toe zal nemen. Met dat in gedachten voeren we onze voorraden alvast op."

Voor meer informatie:
Jason Bushong
The Giumarra Companies
Tel: +1-213-627-2900
jbushong@giumarra.com
www.giumarra.com

Publicatiedatum: