Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
max 4 gram

Greenco presenteert extra kleine tomaat

Op de Fruit Logistica is door Greenco, samen met collega teler Nico Duijvestijn, Tommies Mini Toppers gelanceerd. Volgens Greenco zijn de nieuwe tomaten zoet, knapperig en bovenal klein. "Ideaal om te gebruiken in maaltijden, want snijden is niet nodig. Een gat in de markt binnen de gebruikstoepassing van tomaat", laat het bedrijf weten. Jumbo is de eerste landelijke retailer in Nederland die deze innovatie opneemt. Vanaf week 12 zijn ze daar verkrijgbaar.



Managing Partner van Greenco, Jos van Mil: "De tomaatjes van Tommies Mini Toppers zijn speciaal. Het zijn kleine tomaatjes met een gewicht van maximaal vier gram en een brix van minimaal negen. Zo'n klein tomaatje met zo'n zoete smaak is zeer verrassend. Bovendien zijn de tomaten goed te gebruiken in maaltijden, want snijden is niet langer nodig."

Onderzoek
Aan de veredeling van de nieuwe soort tomaat ging veel onderzoek vooraf. We eten nog steeds te weinig groenten blijkt uit onderzoek van het RIVM. "De consument wil wel, maar vindt het lastig om aan de dagelijkse hoeveelheid groenten te komen. Met Tommies Mini Toppers spelen we daarop in," aldus marketingmanager Yvonne Vanlier. "De kleine, knapperige tomaatjes zijn gemakkelijk over je salade, pizza of pasta te strooien en maken van iedere maaltijd een feestje. Het eten van groente wordt zo een beetje gemakkelijker."

100% gerecyclede verpakking

De verfijnde, opvallende verpakking valt op in het tomatenschap. Greenco heeft intensief samengewerkt met leveranciers aan de ontwikkeling van een duurzame verpakking. De gehele Tommies Mini Toppers verpakking is van 100% gerecycled materiaal. Het bakje is volledig gemaakt van gerecycled PET, de banderol is gemaakt van gerecycled papier.

Greenco
Tommies Mini Toppers vloeit voort uit de ambitie van Greenco om mensen te helpen om op een leuke en gemakkelijke manier de dagelijkse hoeveelheid groenten binnen te krijgen. De samenwerking met Kwekerij Nico Duijvestijn is een voorbeeld van de coöperatieve gedachte die Greenco nastreeft.

Meer informatie:
Greenco
www.greenco.nl
info@greenco.nl
Publicatiedatum: