Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een kijkje onder de schil van een aardappel met AI

Friet maken. Het is een tweede natuur voor Belgen. Toch kan het nog beter dankzij technologie, zegt Wout Vierbergen (ILVO - KU Leuven). Hij speurt met behulp van hyperspectrale camera's en artificiële intelligentie naar zwarte vlekken onder de schil van een aardappel. Zo wil hij frietproducenten helpen om beschadigde aardappelen op te sporen, zodat ze enkel de mooiste exemplaren overhouden om de friet te maken. Bekijk hieronder hoe.

Bron: ILVO

Publicatiedatum: