Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-Gärtnerei Watzkendorf

"Consumenten vinden biologische producten te duur of zelfs onbetaalbaar"

De biologische teler Watzkendorf levert voornamelijk aan klanten in Berlijn. Slechts vijf procent van de biologische producten blijft in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. "Consumenten vinden biologische producten te duur of zelfs onbetaalbaar," vertelde Sabine Kabath aan de krant Nordkurier. Haar teeltbedrijf heeft een areaal van 26 hectare open land en twee hectare onder glas of folie. Online handel wordt steeds belangrijker voor de biologische sector. De kwekerij levert aan een handelaar in Berlijn, die de groenten uit het Seenplatte - gebied in het noordoosten van Duitsland - binnen drie uur na een online bestelling aan de eindconsument levert.

Twee jaar geleden werd op het terrein een nieuwe hal van 5.200 m² gebouwd voor een bedrag van 1,2 miljoen euro. Deze werd voor 20 procent gesubsidieerd. In de nieuwe hal worden jonge planten gekweekt. "Elke week worden er 40 soorten groenten gekweekt en geplant," aldus mede-directeur Max Liebrich.

Voor meer informatie:
Bio-Gärtnerei Watzkendorf GmbH
Zum Mühlenbach 12
OT Watzkendorf
17237 Blankensee, Duitsland
Tel.: +49 171 6332386
https://bio-watzkendorf.de

Publicatiedatum: