Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan opent nieuw proefstation in Vietnam

Rijk Zwaan blijft haar aanwezigheid in Vietnam uitbreiden, waar het bedrijf al bijna 15 jaar actief is, waaronder sinds 2017 met een eigen dochteronderneming. Het bedrijf opende onlangs een nieuw proefstation in de belangrijke tuinbouwregio Lam Dong. Dit station zal de ontwikkeling van groenterassen versnellen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van telers in Zuidoost-Azië en de AGF-keten in de regio. De officiële opening vond plaats tijdens de viering van het 100-jarig jubileum van Rijk Zwaan.



Het proefstation zal rassen testen en ontwikkelen die zijn aangepast aan lokale teeltomstandigheden, zoals het klimaat, diverse bodemsoorten en moderne teeltsystemen in de belangrijkste tuinbouwgebieden van Vietnam en Zuidoost Azië.

Vooruitgang in duurzame tuinbouw
De nieuwe locatie werd officieel geopend op 18-19 september tijdens een ceremonie, bijgewoond door verschillende collega's, telers en overheidsvertegenwoordigers.

Tijdens zijn toespraak op het evenement zei de heer Daniël Stork, Consul-Generaal bij het Consulaat-Generaal van Nederland in Ho Chi Minh Stad: "De opening van het R&D-station in Vietnam weerspiegelt de inzet van het bedrijf om duurzame tuinbouw in het land te bevorderen. Dit station zal innovatie stimuleren, de zaadtechnologie verbeteren en Vietnamese telers ondersteunen met betere resistentie tegen plagen en ziekten en hogere opbrengsten. Het heeft als doel de tuinbouw te transformeren van traditionele teelten naar beschermde teelten, en van lage naar hoge technologie in de teelt, wat zowel Vietnamese telers als ketenpartners ten goede komt."

De vicevoorzitter van het Lam Dong Volkscomité, de heer Pham S, sprak ook de aanwezigen toe en zei: "Onder de veredelingsbedrijven heeft Rijk Zwaan vele projecten bijgedragen aan de transformatie van de tuinbouw in Lam Dong. Namens het leiderschap van de provincie Lam Dong zijn we zeer verheugd om zowel de Ceremonie voor de Aankondiging van het Project op 30 september 2020 als nu de Grote Opening van het R&D-station van Rijk Zwaan op 18 september 2024 mee te maken."



Vooruitblik
Terugkijkend op de openingsceremonie, zegt Nien Van Dang, Managing Director van Rijk Zwaan Vietnam: "Telers richten zich op het verbeteren van opbrengsten, kwaliteit en duurzaamheid. Moderne teelttechnieken helpen om de opbrengsten voorspelbaarder te maken, ondanks som onvoorspelbaar weer. De opening van dit proefstation in Lam Dong bevordert onze inzet om groenterassen te ontwikkelen die geschikt zijn voor lokale omstandigheden, wat niet alleen telers, maar ook de AGF-keten als geheel ten goede komt."

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
[email protected]
www.rijkzwaan.nl

Publicatiedatum: