Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slaverwerkingsmachine ingezet voor take-and-bake döner kebabketen

Het bedrijf Alzarro Dönerworld verandert de döner kebab door consumenten in staat te stellen het uit de koeling te kopen en thuis te bakken. Begin 2024 nam het bedrijf zijn nieuwe productiefaciliteit in het Duitse Korbußen in gebruik. Voor de productie van de take-and-bake döner kebab vertrouwt het bedrijf op Kronen-machines voor de geautomatiseerde verwerking van de ingrediënten.

Het bedrijf hecht veel waarde aan het gebruik van verse ingrediënten zonder conserveringsmiddelen. De "Dönerback", dönerdeeg gevuld met kip, saus en groenten, is verkrijgbaar in de koeltoonbanken van verschillende retailers. Consumenten kunnen de döner kebab gewoon mee naar huis nemen en in hun oven bakken.

Het concept achter de nieuwe voedseluitvinding werd ontwikkeld en geregistreerd als patent door de oprichter van het bedrijf, Mustafa Demirkürek. In 2024 begon het bedrijf met de industriële productie van de innovatieve döner kebab, waarbij Kronen-machines grote hoeveelheden groenten en sla efficiënt verwerken.

Snijden, wassen en centrifugeren
De nieuwe productie maakt gebruik van verschillende Kronen machines om de ingrediënten voor de döner kebab te verwerken, waaronder:

  • PGW XL Rastersnijmachine
  • GS 10-2 bandsnijmachine
  • GEWA 3800 V ECO Wasmachine
  • KS-7 PLUS sla- en groentendroger
  • K230 sla- en delicatessenmengmachine

KUJ-V snijmachine
Deze machines, waarvan sommige worden gecombineerd tot een verwerkingslijn, worden gebruikt voor het snijden, wassen en centrifugeren van sla, kool, uien en tomaten, wat zorgt voor verse ingrediënten voor de Dönerback kebab.

Samenwerking
Kronen werkte nauw samen met het team van Alzarro Dönerworld tijdens de planning en inbedrijfstelling van de sla- en groentenverwerkingsmachines. De kennis van het Alzarro team op het gebied van döner kebabproductie werd gecombineerd met Kronen's jarenlange ervaring in industriële voedselverwerking om de verwerkingsoplossingen perfect af te stemmen op de eisen van Alzarro.

"Bij de aankoop van de machines hechtten we bijzonder veel waarde aan hun betrouwbaarheid en een hoge mate van automatisering, zodat we grote hoeveelheden konden verwerken met zo weinig mogelijk personeel. We hebben een gloednieuwe productiehal gebouwd en deze uitgerust met machines waarmee we een hoge verwerkingskwaliteit en geautomatiseerde productie kunnen bereiken."

We willen onze take-and-bake döner kebab aanbieden in supermarkten in Europa en daarbuiten, en we kunnen tot 250.000 kebabs per dag produceren," legt Mustafa Demirkürek, de oprichter van Alzarro Dönerworld, uit.

Succesvolle marktintroductie en uitbreiding
Na de première van het nieuwe product op de "Grüne Woche" tentoonstelling in Berlijn in januari, werd de Dönerback in de zomer geïntroduceerd in supermarkten en is sindsdien een succesvol product. Het is momenteel verkrijgbaar bij de koeltoonbanken van Edeka, Kaufland, Globus, V-markt en Rewe in Duitsland en Billa in Oostenrijk.

Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie:
Kira Krollpfeiffer
Kronen
Tel: +49 7854 9646-160
[email protected]
www.kronen.eu

Publicatiedatum: