Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Biologische okra uit Togo"

Kleinschalige telers in Togo kampen dit jaar met uitdagende weersomstandigheden en een markt die zeer concurrerend is. Yao Tchassouni wil zich onderscheiden door biologische okra te telen met gebruik van inheemse zaden.

© Yao Tchassouni

Tchassouni: "Het is erg moeilijk met het droge en hete weer dat we nu ervaren. Dit is al de tweede maand zonder regen in onze regio, waardoor irrigatie noodzakelijk is. Daardoor kunnen we onze teelt van biologische okra nog maar in twee oogstseizoenen per jaar realiseren, terwijl we normaal het hele jaar door zouden kunnen oogsten. Bovendien is onze opbrengst gedaald van 15 naar 10 ton per hectare."

In plaats van cashewnoten of pepers, waar veel Togolese telers voor kiezen, heeft Tchassouni gekozen voor biologische okra. "Er is te veel concurrentie in andere gewassen, terwijl okra meestal op zeer kleine schaal wordt verbouwd, vaak slechts op een kwart hectare per teler, gericht op de lokale markt. Daarom hebben wij onze volledige vier hectare gewijd aan de biologische teelt van okra. We zagen een kans om ons te onderscheiden en vonden ook een potentiële exportmarkt waar weinig aanbod is."

© Yao Tchassouni

"We bieden volledig biologische okra uit Togo aan, geteeld met zaden die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Dit zorgt voor een gezonde, hoogwaardige productie met een unieke smaak, die zeker door de markt verwelkomd zal worden. Onze okra is ook zeer geschikt om te drogen en te bewaren. Ze worden meestal 7-8 cm groot en zijn twee keer per jaar beschikbaar, van september tot december en van februari tot juni," vervolgt Tchassouni.

Op commercieel vlak richt Tchassouni zich eerst op de regionale markt. "Met onze huidige middelen richten we ons eerst op naburige markten in West-Afrikaanse landen, terwijl we ook actief de Marokkaanse markt onderzoeken als tweede fase van onze bedrijfsontwikkeling", besluit de teler.

Voor meer informatie
Yao Tchassouni
Genipima
Tel: +228 92 85 47 91