Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gestage vraag en stabiel aanbod voor Indiase kokosnoten

"Zowel de vraag als het aanbod van kokosnoten in India liggen op goede niveaus", zegt Sachin Beri, directeur van Vashini, een Indiase exporteur van kokosnoten: "De markt voor de export van kokosnoten is vrij goed. We telen onze kokosnoten in het zuiden van India, en er is sprake van stevige groei met goede kwaliteit, dus het ziet er op dit moment erg positief uit. Onze grootste focus ligt op het voorkomen van afwijzingen door klanten, wat betekent dat we elke zending aanpassen aan de eisen van die specifieke klant. We verzenden voornamelijk naar Europa, het VK en Canada."

Hoewel de huidige productie niet veel verschilt van vorig jaar, is de groei over vijf jaar zeer sterk geweest, legt Beri uit. "Onze oogst is vrijwel gelijk aan die van vorig jaar. Echter, als we iets uitzoomen, kunnen we zien dat de kokosproductie in India in de afgelopen vijf jaar is verdubbeld. We zijn nog niet klaar wat betreft groei, aangezien we meer markten willen betreden, zullen we ook meer kleinschalige telers onder onze hoede moeten nemen. Dit is een win-winsituatie, aangezien we meer bestellingen kunnen vervullen, en deze kleinschalige telers zijn verzekerd van een stabiel inkomen. En aangezien we onder Fairtrade werken, krijgen deze telers meer betaald dan de algemene marktwaarde van de kokosnoten."

Hoewel de crisis in de Rode Zee een andere uitdaging met zich meebrengt, is er voor Vashini niet veel veranderd in hoe ze opereren, stelt Beri: "Natuurlijk is de situatie met de Rode Zee zorgwekkend, en het beïnvloedt onze zaken. Het betekent vooral dat we meer zorg moeten besteden aan de kokosnoten en deze goed moeten behandelen, om de potentiële houdbaarheid van het product te maximaliseren. Aangezien de transit naar Europa met ongeveer twintig dagen is verlengd, moeten we ze op goede temperaturen bewaren. De crisis in de Rode Zee heeft dus wel degelijk invloed op de bestellingen uit Europa, maar over het algemeen gaan we vrij goed om met de situatie."

In de komende maanden zal de vraag naar kokosnoten in Europa alleen maar sterker worden. "Nu de zomer nadert, verwachten we ook een toename van de vraag. De zomertijd is de periode waarin consumenten meer interesse zullen hebben in kokosnoten. We zijn klaar voor het extra werk en hebben er vertrouwen in dat we aan alle bestellingen die op ons pad komen, kunnen voldoen," besluit Beri.

Voor meer informatie:
Sachin Beri
Vashini
Tel: +44 776 797 4470
Tel: +91 99 888 56 969
sachin@vashiniexports.com
www.vashiniagro.com

Publicatiedatum: