Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aap loopt supermarkt binnen en steelt banaan

Een slingeraap in Costa Rica kwam in het nieuws nadat een video van het dier, dat een banaan uit een winkel in La Cruz, Guanacaste, stal, viraal ging. Dit voorval in het Nationaal Park Corcovado onderstreept het probleem van interacties tussen wilde dieren en mensen. Lokale autoriteiten, met name het Guanacaste Conservation Area (ACG), proberen dit aan te pakken door bewoners te verzoeken geen wilde dieren te voeren. Ze wijzen op risico's zoals ziekteoverdracht en aanvallen. Het voeden van dieren verstoort hun natuurlijke gedrag en eetpatroon, wat leidt tot gezondheidsproblemen en ecologische onevenwichtigheden.

Dr. Isabel Hagnauer van het Wildlife-Zooave opvangcentrum merkt op dat menselijke voeding de aap misschien wel heeft aangemoedigd, en waarschuwt dat bananen schadelijk voor hen kunnen zijn. De autoriteiten benadrukken het belang van het vermijden van door mensen geïnduceerde voeding om bedreigde soorten zoals slingerapen te beschermen en gezonde ecosystemen te behouden. Het incident onderstreept de noodzaak van een zorgvuldige balans in het samenleven van wilde dieren en mensen.

Bron

Publicatiedatum: