Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw Marokkaans mandarijnenras SweetCott

Les Domaines, een Marokkaanse teler, heeft zijn nieuwste mandarijnenras, SweetCott, onthuld op de Fruit Logistica. Kenza Ouali, marketingdirecteur: "De lancering van SweetCott markeert het hoogtepunt van meer dan een decennium aan onderzoek en ontwikkeling. Dit zal het citruslandschap in Marokko en daarbuiten herdefiniëren."



Bouwend op eerder succes
Voortbouwend op het succes van zijn voorganger, Nadorcott, ziet Les Domaines een vergelijkbaar traject weggelegd voor SweetCott. "SweetCott heeft zelfs een nog groter potentieel met zijn aantrekkelijke eigenschappen voor telers, retailers en consumenten", zegt Ouali.

Verlenging van het citrusseizoen
SweetCott verlengt het citrusseizoen tot mei, zo stelt Mohamed Marzak, directeur boomgaardbeheer bij Les Domaines. "Het fruit is stevig en blijft tot in april probleemloos aan de boom hangen. Toch is ook een vroege start mogelijk en de opbrengst is hoog, tot 25-30 ton in bomen jonger dan drie jaar, en tot 40-50 ton in volwassen bomen. Dit zorgt voor een goed rendement voor de telers. Deze cijfers worden ondersteund door meer dan vijf jaar aan proeven en gegevensverzameling onder toezicht van Dr. Zemzami, rassenontwikkelaar, en Dr. Karimi, R&D manager."



"SweetCott is goed houdbaar, zowel aan de boom als in de koudeopslag, en blijft drie weken langer beschikbaar dan Nadorcott", zegt Amine Mamou, plaatsvervangend CEO export bij Les Domaines. Hij verwacht een enthousiaste ontvangst van retailers en premiumprijzen voor SweetCott vanwege de toegevoegde waarde en beschikbaarheid in substantiële volumes.

"Met een opmerkelijke Brixwaarde van 14 tot 16 procent en zijn levendige oranje kleur belooft SweetCott een ongeëvenaarde smaakervaring", aldus Amine Mamou. "De sapconsistentie is uitzonderlijk, er zijn nauwelijks pitjes en de smaak is superieur."

Marktintroductie in 2024
De teelt van SweetCott is reeds op commerciële testschaal gelanceerd door Les Domaines. Badr Bennis, CEO export bij Les Domaines: "Het ras zal vanaf volgend seizoen in Marokko worden gelicentieerd, evenals in de belangrijkste citrustelende landen op het zuidelijk halfrond en de Verenigde Staten. We zullen voorzichtig te werk gaan tijdens het licentieproces, aangezien het telen van het ras een behoorlijk niveau van technische expertise vereist. Daarom is het te vroeg om te praten over volumes. Daarvoor wachten we op de selectie van early adopters die in 2025 zullen worden gelicentieerd."

Voor meer informatie:
Les Domaines Export
Europa: +33 2 29 63 12 19
VK: +44 1322 303 249
Midden-Oosten: +974 5013 4000
Andere markten: +212 522 93 35 00
www.lesdomainesexport.com/en/

Publicatiedatum: