Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Internationaal onderzoek onthult grootschalige cocaïnehandel via Ecuadoraanse fruitbedrijven

De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar een Italiaanse zakenman van Argentijnse afkomst die in Marbella woont. Hierbij zijn zijn connecties met een Albanese staatsburger in Ecuador aan het licht gekomen, die betrokken zijn bij de cocaïnehandel van Colombia naar de EU. Het duo heeft gebruik gemaakt van Ecuadoraanse fruitbedrijven, met name bananenleveringen, om cocaïne naar Europa te smokkelen. De maandelijkse importen bereikten 4 ton.

Ondanks de ontkenningen van de organisatie hebben wetshandhavingsinstanties in Albanië, België, Ecuador, Nederland en Turkije 3,2 ton cocaïne in beslag genomen. Het netwerk, met connecties in de Westelijke Balkan, heeft geld witgewassen door te investeren in legale Spaanse bedrijven, waaronder bananenimport, sport- en commerciële centra, evenals bars en restaurants.

Het onderzoek, versterkt door de steun van Europol, richtte zich op de leiders van het netwerk, waarbij €48 miljoen aan financiële transacties tussen Ecuador en Spanje werd geïdentificeerd. Catherine De Bolle, uitvoerend directeur van Europol, benadrukte het succes van de operatie tegen de cocaïnehandel en de versterking van de internationale samenwerking tussen wetshandhavingsinstanties, met name tussen Ecuador en de EU, in de strijd tegen drugskartels.

Bron: albaniandailynews.com

Publicatiedatum: