Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage: Biofach 2024 in Neurenberg

Biologisch ondanks inflatie weer in opmars

Van 13 tot 16 februari ontmoetten talrijke vertegenwoordigers van speciaalzaken, levensmiddelendetaillisten, horecaleveranciers en producenten uit de hele wereld op de Biofach in Neurenberg. In de loop der jaren heeft het vierdaagse vakevenement in het beurscentrum van Neurenberg zich ontwikkeld tot dé mondiale beurs voor de internationale biologische sector.

Hier vindt u de volledige fotoreportage.

Bijrol voor verse groenten en fruit
Exposanten uit de gehele biologische levensmiddelenbranche presenteerden zich ook dit jaar op de Biofach. Verse groenten en fruit speelden daarbij eerder een bijrol, in tegenstelling tot diepgevroren producten, droge kruidenierswaren en noten. Desondanks waren de grote leveranciers van biologische groenten en fruit, zoals Landgard Bio, BioTropic, Elbe-Obst, Franken Gemüse, Obst vom Bodensee en Lehmann Natur, nog volop present in Neurenberg. De beurs bood ook aan leveranciers uit het Europese en buiten-Europese buitenland een uitstekend platform om nieuwe en beproefde producten te presenteren. Vooral de klassieke biologische teeltlanden zoals Italië en Frankrijk, maar ook Oostenrijk, Nederland, België en Griekenland waren rijkelijk vertegenwoordigd.

Volgens mediaberichten heeft de biologische sector door inflatie en terughoudendheid in aankopen het afgelopen jaar een zware tegenslag en omzetdaling moeten incasseren. Desalniettemin lijkt de situatie in de afgelopen maanden weer geleidelijk te normaliseren, blijkt uit gesprekken met exposanten en bezoekers. Op de lange termijn gezien registreert het biologische aandeel bij groenten en fruit een verheugende toename. Vooral bij kleinere artikelen zoals kers en binnenlandse zoete aardappelen wordt tegenwoordig het grootste deel van de productiehoeveelheid volgens biologische richtlijnen geteeld.

Voor meer informatie:
www.biofach.de

Publicatiedatum: