Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Is oogstmachine blauwe bessen onder zonnepanelen haalbaar?

Twee keer per maand worden er op de Brightlands Campus Greenport Venlo Open Brains sessies georganiseerd. Iedere sessie komt er een Innovator zijn/haar businessmodel en/of idee presenteren voor de Experts van Open Brains. Wouter Aerts van Hayberries legde op donderdag 25 januari zijn vraagstuk voor aan zo'n 20 deelnemers: is de ontwikkeling van een oogstmachine voor blauwe bessen onder zonnepanelen haalbaar?

Wouter Aerts heeft een aantal jaar geleden samengewerkt met een kleine groep studenten. Deze studenten hebben onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een oogstmachine onder de zonnepanelen. Echter, de studenten kwamen destijds niet binnen bij bedrijven in verband met het besmettingsgevaar tijdens de coronapandemie. Wel hebben de studenten een verslag gemaakt van hun onderzoek. Hier wil Wouter Aerts een vervolg aan geven.

Tijdens de Open Brains sessie stond de haalbaarheid van de plannen van Wouter rondom de machine centraal. Ook was er tijdens de brainstormsessie aandacht over hoe deze plannen gefinancierd moeten worden zonder dat Wouter zelf hoofdelijk aansprakelijk is. Een laatste onderwerp was een mogelijk verdienmodel voor de aandrager van het plan. Door een oogstmachine kunnen werknemers efficiƫnter ingezet worden, waardoor er sprake is van lagere kosten bij de blauwe bessenteler.

"Hij ging naar huis met bruikbare adviezen zoals: gebruik bestaande en bewezen technieken bij de bouw van de machine, zoek samenwerkingen op met externe partijen voor financiering en focus je op je doelgroep."

Bekijk het programma van Open Brains hier

Bron: Brightlands Campus Greenport Venlo

Publicatiedatum: