Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen Honeycrisp appelen gedaald door groot aanbod

In Minnesota, waar de Honeycrisp-appel is ontstaan, wordt deze variëteit niet alleen gewaardeerd vanwege zijn oorsprong, maar ook vanwege zijn unieke textuur en smaak. Recentelijk vrijgegeven gegevens van het USDA tonen een aanzienlijke daling in de winkelprijs van Honeycrisp, nu op $1,70 per 450 gram, vergeleken met $2,49 het voorgaande jaar.

In 1991 werd de Honeycrisp geïntroduceerd door de Universiteit van Minnesota en snel werd het de derde meest gewilde appelvariëteit in de Verenigde Staten. Prijzen bereikten ooit rond de $4 per 450 gram in 2012.

Jim Luby, een professor in tuinbouwwetenschap aan de Universiteit van Minnesota, wijst erop dat de toename van de aanplant van Honeycrisp-appelbomen gedurende de afgelopen twee decennia heeft geleid tot het bereiken van optimale productieniveaus. Als gevolg hiervan hadden staten zoals Washington, New York en Michigan vorig jaar een aanzienlijke opbrengst. "Het aanbod van Honeycrisp heeft eindelijk de vraag ingehaald - tenminste voor dit jaar," merkte Luby op. Hij speculeerde verder dat als de boomgaarden blijven zorgen voor overvloedige oogsten, het huidige overschot kan leiden tot langdurige perioden van lagere prijzen.

Bron: axios.com

Publicatiedatum: