Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CMA CGM, Cosco Shipping, Evergreen en OOCL verlengen OCEAN Alliance tot 2032

De oprichters van 's werelds grootste scheepvaartnetwerk verlengen hun operationele samenwerking met ten minste 5 jaar vanaf 2027. Sinds 2017 heeft Ocean Alliance de vier partners in staat gesteld diensten te leveren aan hun respectieve klanten met snelle transittijden, concurrerende vaarfrequenties en de meest uitgebreide havendekking.

De Ocean Alliance omvat de zeven belangrijkste vaarroutes van oost naar west en verbindt voornamelijk Azië met Noord-Europa, het Middellandse Zeegebied, het Midden-Oosten en de oost- en westkust van Noord-Amerika.

De CEO's van de CMA CGM Group, Cosco Shipping, Evergreen en OOCL ondertekenden op 28 februari in Shanghai een Memorandum of Understanding om de operationele samenwerking van Ocean Alliance met nog eens vijf jaar te verlengen tot 2032.

Als duurzame samenwerking blijft Ocean Alliance de toeleveringsketens en activiteiten van klanten ondersteunen door het aanbieden van optimale scheepvaartoplossingen via een uitgebreid aanbod van bediende havens, met directe aanloophavens en optimale transittijden.

Ocean Alliance, dat in het voorjaar van 2017 werd opgericht, is 's werelds grootste operationele scheepvaartnetwerk en de ruggengraat van handelsroutes voor de internationale handel. Het zorgt voor flexibele en innovatieve oplossingen voor klanten, ondersteund door het sterkste netwerk in de sector.

De CMA CGM Groep streeft ernaar om tegen 2050 'Net Zero' te bereiken en implementeert daarvoor de best beschikbare oplossingen om de milieu-impact van scheepvaart en logistiek te verminderen. Ze zijn van plan om tegen 2027 meer dan 120 containerschepen te exploiteren die worden aangedreven met alternatieve groene brandstoffen. Een deel van deze schepen wordt al ingezet op de routes van de Ocean Alliance.

Rodolphe Saadé, voorzitter en CEO van de CMA CGM Group: "Sinds 2017 zet de CMA CGM Group zich samen met haar partners binnen de Ocean Alliance in om het grootste scheepvaartnetwerk te combineren met de beste diensten in zijn klasse. De beslissing om onze samenwerking met nog minstens 5 jaar te verlengen, bevestigt ons engagement om aan de behoeften van onze klanten te voldoen en nog veiligere, betrouwbaardere en duurzamere bevoorradingsketens uit te bouwen. Onze diversiteit is onze kracht, samen zullen we blijven pionieren in onze sector."

Voor meer informatie: cma-cgm.com

Publicatiedatum: