Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese markt biedt kansen voor Canarisch tropisch fruit

Tijdens een recent bezoek aan de faciliteiten van SAT Bonnysa in Tenerife, de grootste teler van papaja's op de Canarische Eilanden, benadrukte de gewestelijke minister van Landbouw, Narvay Quintero, het belang van de Europese markt voor de Canarische exoten. Ten opzichte van het Zuid-Amerikaanse product heeft het Canarische (sub)tropische fruit meerdere concurrentievoordelen: een verser product en langere rijping aan de plant door de nabijheid van de afzetmarkt en strengere kwaliteitscontroles en traceerbaarheid.

SAT Bonnysa heeft 360 werknemers op Tenerife, waar het zijn oorspronkelijke tomatenteelt grotendeels heeft vervangen door gewassen zoals papaja, banaan, komkommer, dragonfruit en blauwe bessen. Met een opbrengst van 6,8 mln kilo papaja's per jaar, waarvan 80% wordt geëxporteerd naar Europa, is het bedrijf inmiddels een grote leverancier van tropisch fruit geworden. Bovendien zijn de bananen van SAT Bonnysa, waarvan er jaarlijks 9,2 mln kilo wordt geoogst, erkend met het "Smaak van het Jaar"-prijs in Spanje.

Het bezoek omvatte een rondleiding door de papaja- en bananenplantages en in het pakstation, waar de nadruk werd gelegd op de duurzaamheid en de efficiëntie van de teelt en de verwerking. Het bedrijf heeft kassen die uitgerust zijn met efficiënte irrigatiesystemen en heeft ook een eigen ontziltingsinstallatie.

Bron: gmrcanarias.com

Publicatiedatum: