Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rwanda lanceert project om export te verbeteren

Rwanda heeft samen met partners een project van 62,89 miljoen dollar gelanceerd met de naam 'Bevordering van de Concurrentiepositie van Kleinschalige Agro-Exporteurs' (PSAC). Dit project wordt gesteund door het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling (IFAD) en andere samenwerkingspartners zoals Cordaid, de regering van Spanje en Heifer International. Het doel van dit initiatief is om kleinschalige boeren die koffie, thee en tuinbouwproducten verbouwen te helpen meer te exporteren. Het project wil ongeveer 56.695 huishoudens, oftewel zo'n 255.128 mensen, ondersteunen. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen en betrokkenheid van jongeren in de landbouw.

Van het totale budget van het project is 37,72 miljoen dollar bestemd voor het verbeteren van klimaatslimme productie in specifieke waardeketens. Dit omvat het vergroten en herstellen van 8.242 hectare land voor koffie, thee en tuinbouw, en het aannemen van innovatieve technologieën. Devotha Mukaserire, voorzitter van de Rwandese Federatie van Tuinbouwcoöperaties, benadrukte het belang van het aanpakken van weersgerelateerde uitdagingen in de tuinbouw om verliezen na de oogst te voorkomen.

Minister van Landbouw Ildephonse Musafiri benadrukte de belangrijke rol van districtsautoriteiten en partners voor het succes van het project. Het doel is om tegen het fiscale jaar 2023/2024 1 miljard dollar aan land- en tuinbouwexport op te leveren. De inkomsten uit export van Rwanda zijn al aanzienlijk gegroeid, met meer dan 857 miljoen dollar in het fiscale jaar 2022-2023, wat een stijging van 33,74% is ten opzichte van het voorgaande jaar.

Bron: farmersreviewafrica.com

Publicatiedatum: