Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handelsovereenkomst Mercosur-EU op de helling

Het optimisme in Brazilië over de handelsovereenkomst tussen Mercosur en de Europese Unie is aanzienlijk afgenomen. In eerste instantie zag het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de eerste maanden als cruciaal om de deal af te ronden, maar dit doel werd niet bereikt. De start van de verkiezingscyclus van het Europees Parlement heeft de verwachtingen op vooruitgang binnen het jaar verder verlaagd. Hooggeplaatste functionarissen, waaronder de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, die eerder de overeenkomst ondersteunden, worden nu verwacht om electorale zorgen te prioriteren, met name het veiligstellen van stemmen uit landen zoals Frankrijk, die bekend staan om hun oppositie tegen de overeenkomst.

Vergelijkbare gevoelens zijn ook geuit door Argentinië, waar minister van Buitenlandse Zaken Diana Mondino de uitdagingen erkent bij het bereiken van een consensus. Tijdens gesprekken met de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné in Buenos Aires, suggereerde Mondino de mogelijkheid om de overeenkomst op te delen in delen om deze obstakels te overwinnen. Séjourné, die de bredere Europese houding weerspiegelde, gaf aan dat er een verschuiving is naar het verkennen van alternatieve vormen van samenwerking buiten het bestaande kader van de overeenkomst.

Recente verklaringen van de Franse president Emmanuel Macron, te midden van binnenlandse protesten, benadrukten het verzet van Frankrijk tegen de Mercosur-overeenkomst, waarbij de potentiële schadelijke effecten op de Franse land- en tuinbouwsector werden genoemd. Ondanks deze obstakels blijft de officiële houding dat de onderhandelingen doorgaan.

Bron: datamarnews.com

Publicatiedatum: