Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hapag-Lloyd start seizoensdienst "Citrus Connect"

Van eind mei tot september, precies op tijd voor het hoogseizoen van citrus, introduceert Hapag-Lloyd een extra dienst vanuit Zuid-Afrika. Het bedrijf heeft in een verklaring aangegeven: "Onze 'Citrus Connect' zal lokale telers ondersteunen bij het bereiken van markten in Europa en Noord-Amerika, waarbij deze handel aanzienlijke groei heeft laten zien. De dienst zal wekelijkse vertrekken vanuit Durban en de Oost-Kaap aanbieden tijdens het hoogseizoen van citrus, rechtstreeks naar onze terminal in Tanger en naar alle bestemmingen in Noord-Europa, het Middellandse Zeegebied, de oostkust van de Verenigde Staten en Canada. Er zijn 2.200 reefers vooraf gepositioneerd in Zuid-Afrika voor deze dienst. Onze seizoensdienst biedt telers en exporteurs gemiddeld 700 reeferaansluitingen per afvaart."

De Citrus Growers Association of Southern Africa (CGA) juicht de nieuwe dienst toe vanwege de potentiƫle stabiliteit, flexibiliteit en toegenomen concurrentie op de scheepvaartmarkt. Justin Chadwick, CEO van de CGA: "De citrussector, evenals andere sectoren, heeft een betrouwbare toegang tot scheepvaart nodig. Door het verbeteren van de markttoegang en het stroomlijnen van de logistiek, kan Zuid-Afrika zijn citrusexport naar verwachting met 20 miljoen kartons van 15 kg citrus in het komende seizoen aanzienlijk verhogen."

Orting Jorgensen, Thomas, Senior Directeur TM Afrika: "De vooruitzichten voor Zuid-Afrikaanse citrusproducten op de markten in Europa en Noord-Amerika tonen een aanzienlijke groeipotentie. Deze groei overstijgt ruimschoots de capaciteit van de huidige zuidwaartse diensten die het hele jaar door actief zijn. Wij voelen ons verplicht om de telers en producenten in Zuid-Afrika te ondersteunen bij hun streven om te concurreren en te gedijen op deze markten. We hebben plannen om onze producten en waardeverhogende diensten in de komende seizoenen verder uit te breiden en te verbeteren. Daarbij streven we naar het bereiken van markten buiten de traditionele, om duurzame groei te verzekeren. Dit omvat minder volwassen alternatieve markten zoals het Verre Oosten, het Midden-Oosten en India."

Busto Rogelio, Directeur Gebied Zuid-Afrika: "Ons nieuwe aanbod voorziet telers van voldoende capaciteit om de verwachte groei van citrus te accommoderen. Zoals we hebben vernomen, streeft de CGA ernaar om tegen 2032 een extra 100 miljoen kartons te exporteren. Tegelijkertijd ondersteunen we hen bij het aanpakken van operationele uitdagingen. Ons toegewijde team van professionals zet zich in voor tijdige en efficiƫnte dienstverlening."

Voor meer informatie: hapag-lloyd.com

Publicatiedatum: