Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder Chinese knoflook door lage temperaturen

In het licht van de recente volatiele omstandigheden op de knoflookmarkt, nog verergerd door het koude weer, hebben handelaren met voorraad gereageerd door de prijzen te verhogen en de afzet in te perken. Zhang vertegenwoordigt Jining Greenstream Fruits&Vegetables, een belangrijke exporteur van knoflook naar Oost-Europa.

Wat de voorraadniveaus betreft bedroegen de nationale knoflookreserves ongeveer 2,1 mln ton aan het begin van februari 2024, een opmerkelijke daling ten opzichte van de 2,7 mln ton die in dezelfde periode vorig jaar werd geregistreerd.

De marktdynamiek in februari werd beïnvloed door factoren zoals het Chinese Nieuwjaar en een plotselinge stijging van de knoflookprijzen, wat resulteerde in een vertraging van de koopkracht. Bovendien hebben de lage temperaturen in knoflookteeltgebieden recentelijk de groei van nieuwe knoflook belemmerd en de opgeslagen knoflook aangetast. Deze brede impact heeft ertoe geleid dat voorraadhouders een voorzichtige houding aannemen, wat resulteert in hogere prijzen en een snelle escalatie van de knoflookmarkt.

Bij het vooruitkijken naar het komende knoflookseizoen, waarbij de oogst in mei wordt verwacht, zijn er zorgen over ongekende hoeveelheden regen bij lage temperaturen. In de markt wordt algemeen aangenomen dat deze afwijkingen in het weer de toekomstige groei van knoflook kunnen belemmeren, wat mogelijk resulteert in een daling van de opbrengst en daaruit voortvloeiende prijsschommelingen.

Jining Greenstream Fruits&Vegetable is gespecialiseerd in de export van tuinbouwproducten zoals gember en knoflook naar Oost-Europese en Aziatische markten.

Voor meer informatie:
Zhang Shuhan
Jining Greenstream Fruits&Vegetables Co. Ltd.
008615853798811