Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardappelmarkt rapport week 11 en 12:

"Aspergeseizoen stimuleert aardappelafzet Duitse markt"

Binnen de consumptieaardappelmarkt in Duitsland bleven binnenlandse aanbiedingen dominant, met aanvullende toevoegingen van Franse Agata en Nederlandse Victoria. Vroege consumptieaardappelen werden geïmporteerd uit Italië en Cyprus. Bovendien waren er Egyptische importen in Hamburg, wat prijsverhogingen bij de Cypriotische concurrentie tegenging. Over het algemeen werd de verkoop naar verluidt rustig ervaren volgens het Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE). Het naderende aspergeseizoen leidde op sommige plaatsen tot een toename van de vraag naar aardappelen, waardoor sommige handelaren hun prijzen konden verhogen. Niettemin werden stabiele noteringen over het algemeen als de norm beschouwd.

Schleswig-Holstein:
De noteringen in de groothandel zijn ook in de afgelopen week ongewijzigd gebleven. De markt wordt met voldoende hoeveelheden bevoorraad. Van een drastische krapte door verminderde arealen en kwaliteitsgebreken is inmiddels geen sprake meer. In de retail lopen speciale aanbiedingen voor de Paasweek. Omdat ook de aspergeoogst vertraging oploopt, blijft de vraag naar "aspergeaardappelen" voorlopig klein. Het uitplanten van de folieaardappelen is gevorderd. Het areaal hiervoor blijft echter relatief klein en is beperkt voor directe verkoop. Het aanbod van importgoederen neemt licht toe en remt mogelijke prijsstijgingen voor lokale opslagproducten.

NRW:
De consumptieaardappelmarkt blijft in evenwicht. Importen van vroege aardappelen uit de Middellandse Zee-regio zullen vanaf deze week prominenter aanwezig zijn op de markt. Op de industriemarkt zijn weinig veranderingen. Het lijkt erop dat met het huidige prijsniveau een plateau is bereikt.

Rheinland-Pfalz:
Het aanbod van oude oogst gaat verder terug, vooral topkwaliteiten worden zeldzaam. De producentenprijs kan regionaal nog eens met 2 euro stijgen. In de retail loopt de verkoop seizoensgebonden. Franse consumptieaardappelen komen ondanks hogere inkoopprijzen op de markt, verpakkers melden de eerste partijen Egyptische vroege aardappelen. De plantwerkzaamheden voor binnenlandse vroege aardappelen vorderen, folieproducten zouden al grotendeels in de grond moeten zitten. Regionaal zijn de bodems nog te nat.

Hessen:
In de staat Hessen zijn er in vergelijking met vorige week geen prijswijzigingen geweest.

Publicatiedatum: