Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nick Bakelaar, Spot:

"Na drie mindere jaren krabbelt markt zoete aardappelen weer een beetje op"

Tholen - "Na ons bezoek in de Verenigde Staten een paar weken geleden bij al onze telers was er één ding wel heel erg duidelijk: de zoete aardappelmarkt is op dit moment een goede markt voor zowel het binnenland als overzee! We verkopen een hoop van onze zoete aardappels in programma's in de VS waardoor er géén druk is op onze voorraad. Hierdoor verwachten we dat het een mooi totaalseizoen zal gaan zijn omdat de markt in Europa ook een hoge vraag heeft", vertel Nick Bakelaar van Spot.

"Waar we in de VS heel druk bezig zijn met de Paasverkopen, zie je dat nog niet echt in Europa. Hier is het toch minder populair om met Pasen zoete aardappels te eten. Er wordt ook zeker een dip verwacht in aanvoer de week ná Pasen omdat er minder beschikbaar was vanuit de VS. Desalniettemin zien we zeker wel een hoge vraag waar het aanbod vrij beperkt is. Op dit moment zijn er naast de VS weinig andere origines verkrijgbaar waardoor dit de prijs in de markt behoorlijk opvoert tot de gelijke prijzen wat we in VS ook krijgen. Je merkt toch dat de zoete aardappels na drie slechtere jaren nu weer een beetje opkrabbelen", constateert Nick.

"In de maand mei verwachten wij ook weer onze zoete aardappels uit Zuid-Afrika en Argentinië. De eerste berichten vanuit deze velden zien er veelbelovend uit en de oogst is zeer goed gelukt. De maatsortering is gemiddeld, waardoor we ook vanuit daar niet met te veel kleine of grovere maten blijven zitten. Op dit moment worden de aardappels nog steeds gerooid en 'gecured' zodat ze rijp genoeg zijn om te verpakken en naar Nederland te versturen. Dit zal een mooie aanvulling zijn op de vraag naar zoete aardappels in Europa in deze periode", vervolgt de commercieel manager.

"Ook zijn we al volop bezig met onze telers in Egypte om daar de eerste plantjes zo snel mogelijk de grond in te krijgen zodat we hier met een vroeg seizoen kunnen gaan starten. Ook wanneer de VS zoals verwacht een vrij kort seizoen zal hebben, sluit Egypte hier perfect op aan!"

Voor meer informatie:
Nick Bakelaar
Spot
ABC Westland 128
2685 DB Poeldijk
Tel: +31 (0)174 47 9232
nick@spot.farm
www.spot.farm