Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Vogel, AGF Direct:

"Witlof zal het hele jaar wel schaars blijven"

Tholen - Na een dipje in februari op de witlofmarkt is de markt de afgelopen weken weer aangetrokken. "En de verwachting is wel dat de witlof het hele jaar schaars blijft. Ongetwijfeld zullen er nog wat periodes komen dat de prijs even zakt, maar gemiddeld genomen zal de witlof dit jaar gewoon duur blijven", verwacht vollegrondsgroentenspecialist Robert Vogel van AGF-Direct.


Fa Spruit, witloftelers van AGF-Direct

"Prijzen liggen nu op een niveau bij de teler rond de 1,60-1,70 euro en dat zijn gewoon hele nette prijzen. En de beschikbaarheid van de witlof blijft gewoon heel onzeker. Verschillende telers geven aan halverwege het jaar al geen pennen meer te hebben of dit uit te smeren over de rest van het jaar", aldus Robert. "Bij roodlof zien we hetzelfde gebeuren, alleen vind ik de prijsvorming van de roodlof lastiger te doorgronden. Sterker nog, daar snap ik geen biet van."

De markt voor importbloemkool is volgens Robert niet wild. "Eigenlijk is het al maanden een beetje zeuren. De vaste lijntjes lopen wel, maar veel extra verkoop is er niet. Er komt langzamerhand een beetje meer winterbloemkool op de markt, daar verwacht ik met een weekje wat grotere aantallen van. Importbroccoli voeren we zelf niet, dus daarvoor moeten we tot week 23 wachten tot het Hollandse seizoen weer losbarst."

Richting Pasen valt er voor deze vollegrondsgroenten ook niet echt een plusje in de verkoop te noteren. Alleen producten als kleurtjespeen en bieten lopen wat harder. Wel zien we dat er met veel producten bewaarproblemen zijn, omdat lang niet alle groenten probleemloos uit de grond zijn gekomen. Veel producten hebben immers met de 'poten' in het water gestaan."

Voor meer informatie:
Robert Vogel
AGF Direct
+31 (0)85 30 32 633
robert@agfdirect.nl
www.agfdirect.nl