Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cao-overleg Groothandel Groenten en Fruit van start

Onlangs is het overleg voor een nieuwe cao voor de medewerkers in een Groothandel in Groenten en Fruit van start gegaan. De vakbonden hebben hun voorstellen bij elkaar gevoegd tot één voorstellenbrief, zo meldt CNV.

In de voorstellenbrief stellen vakbonden CNV, FNV en RMU onder meer voor om een cao met een looptijd van 12 maanden af te spreken. Wat betreft inkomen streven de partijen naar een structurele loonsverhoging van 8 procent, een minimaal uurloon van €16,- per uur, afschaffen jeugdlonen en koopkrachtbehoud Automatische Prijs Compensatie. Ook valt op dat ze de stap willen zetten naar een 30-urige werkweek. "Om dit te realiseren
willen we een voorstel doen om de werkweek structureel met 1 uur te verkorten. De verwachting is dat een kortere werkweek een positief effect heeft op de gezondheid en inzetbaarheid van mensen."

De brief gaat daarnaast in op voorstellen voor aanpassingen aan de cao-tekst en overige onderwerpen, zoals stagevergoeding, loopbaanontwikkeling en internationale solidariteit.

Voorstellenbrief
Het gebeurt vaker dat voorstellen van de vakbonden die bij een sector betrokken zijn tot één geheel worden samengevoegd. Dit houdt dus in dat de voorstellen op basis van de reacties van de leden van het CNV daarvan onderdeel zijn geworden. In alle gevallen gaven de leden van de vakbonden aan dat de inkomensontwikkeling sterk is achtergebleven en dat juist daarop een reparatie moet plaatsvinden.

Maar er wordt veel meer geregeld in een cao en daar gaat de voorstellenbrief ook over. Zo gaat de brief daarnaast in op voorstellen voor aanpassingen aan de cao-tekst en overige onderwerpen, zoals stagevergoeding, loopbaanontwikkeling en internationale solidariteit.

Lees hier de volledige voorstellenbrief

Bron: CNV

Publicatiedatum: