Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese herkomstkeurmerken genieten vertrouwen

Duitse consumenten hebben vertrouwen in de twee Europese herkomstkeurmerken 'beschermde herkomstbenaming' en 'beschermde geografische aanduiding'. Dat bleek uit een enquête die werd gehouden in het kader van een probeeractie van het levensmiddelen-testplatform www.brandnooz.de. Voorafgaand aan de test kende weliswaar slechts 34,5% van de 250 ondervraagden de keurmerken. Maar nadat zij meer informatie hierover hadden gekregen, had 93,5% van de ondervraagden vertrouwen in de keurmerken en 56,5% gaf aan dat zij de labels in de toekomst willen betrekken bij hun aankoopbeslissingen.

De enquête was onderdeel van de actuele informatiecampagne voor het EU-herkomstkeurmerk 'Buitengewoon genot uit Europese regio's'. In Duitsland staat daarbij de Franse gedroogde pruimenspecialiteit Pruneau d'Agen (beschermde geografische aanduiding) in de focus. Ook dit product kreeg van de Brandnooz-testers de beste cijfers qua smaak en kwaliteit. 99,4% van de Brandnooz-testpersonen kenden het product van tevoren nog niet. Bij de actie beoordeelde 93,6% de smaak echter met 'goed' of 'zeer goed'. Zo'n 90% van de testpersonen verklaarde dat de Pruneaux d´Agen anders zijn dan andere gedroogde pruimen. "Ze zijn echt super lekker en het begrip gedroogd fruit klopt eigenlijk niet", was één van de vele commentaren op de Brandnooz-website. "Ze zijn echt nog zo sappig, bijna als verse vruchten. En ze zijn zeer zoet."

Publicatiedatum: