Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
"Productie neemt in juni toe met 15%"
Colombia: Granadilla-teelt getroffen door droogte
De productie en beschikbaarheid van granadilla's is in de laatste maanden getroffen door een gebrek aan neerslag met als gevolg voortdurende droogte. Hierdoor blijft ook de export achter op de gewenste volumes.
"Het zal in juni beginnen te regenen, dus hebben we een goed vooruitzicht in de komende maanden. We hebben momenteel alle certificaten die voor de EU nodig zijn, dus we schatten dat de export dit jaar toeneemt met 15% in vergelijking met 2015," aldus Fabio Contreras van Ocati Colombia.
Dit Zuid-Amerikaanse exotische fruit wordt voornamelijk geteeld in Peru, Ecuador, Colombia en Bolivia. Colombia is de grootste producent en exporteur ter wereld. Colombiaanse granadilla's worden met succes op zowel de binnenlandse als de internationale markt gezet, vooral in Europa.
"Colombia kan het hele jaar door granadilla's produceren, maar er zijn hoge en lage pieken. In de maanden augustus tot maart staat onze productiviteit op 100%. Bij Ocati merken we een toename in export tijdens de seizoenspiek. Onze wekelijkse export naar voornamelijk Europa neemt dan toe met 50% tot 65%. Maar we hebben nog veel potentieel. We denken dat deze volumes in de komende jaren aanzienlijk toe zouden moeten nemen," zegt Fabio.
De granadilla is een oranje of gele fruitsoort met kleine witte stippen en een ronde vorm. Het heeft een gladde, harde schil. Inwendig zit een witte vulling die de zaden in het vruchtvlees beschermt. De zaden in het vruchtvlees zijn omringd met een gelatine-achtige, lichtgrijze transparante substantie, dat een erg zoete, aromatische smaak heeft.
"Om onze consumenten voor te lichten, zijn we nu bezig om een innovatief product te introduceren: een rietje waarmee het fruit makkelijk en direct kan worden geconsumeerd. We introduceren het product in Azië, voornamelijk in Hong Kong. De reacties zijn goed. We geloven dat, als consumenten begrijpen hoe het fruit gegeten moet worden, granadilla's een groot succes zullen worden," besluit Fabio.