Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Plantaardig dieet verlaagt risico op ouderdomsdiabetes
Plantaardige diëten worden steeds populairder. In juni werd een nieuw onderzoek van Harvard gepubliceerd, waaruit blijkt dat een voeding die rijk is aan plantaardige producten de kans op ouderdomsdiabetes vermindert.
Volgens de studie heeft zelfs een kleine aanpassing van het voedingspatroon een preventieve werking. Er dient onderscheid gemaakt te worden tussen gezonde plantaardige diëten en minder gezonde, die gezoete voedingsmiddelen en dranken bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid.
Eenvoudige tips om te starten met een plantaardige voeding:
1. Eet groenten in alle soorten en maten - Waterkers, dat boordevol vitamine C en A zit en een lekkere pittige smaak geeft aan veel gerechten.
2. Verwerk groenten eens in een smoothie - Kool is rijk aan vezels, vitamine C, A en B6 en kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Verwerkt een 'groene' smoothie is de smaak nauwelijks te proeven.
3. Stoom uw groenten - Spinazie en boerenkool bevatten veel ijzer, vitamine C, A en B6 en kunnen gemakkelijk gestoomd worden voor een snelle en gezonde maaltijd. Broccoli, peulen en courgette zijn eveneens zeer geschikt om te stomen.
Eet groenten om uw bloedsuikerspiegel op peil te houden en het risico op diabetes te verkleinen.