Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse consumenten doen nog steeds voordelig boodschappen

Duitse consumenten doen nog steeds voordelig boodschappen. Elke tiende euro van het beschikbare huishoudinkomen wordt volgens informatie van de Landvolk-Pressedienstes uitgegeven aan voedingsmiddelen. Het aandeel van de voedingsmiddeluitgaven aan de totale consumptieve bestedingen van de privéhuishoudens is daarmee sinds enkele jaren zeer constant, bekeken over een langere periode zelfs duidelijk gedaald. Zo moesten de Duitsers in 1970 nog bijna één vijfde van hun beschikbare inkomen voor voedingsmiddelen gebruiken en honderd jaar geleden lag dit percentage zelfs op 50 procent!

De vanwege het weer momenteel hogere prijzen voor groenten en fruit maskeren hoe weinig er eigenlijk nog aan het 'dagelijks brood' en alle andere voedingsmiddelen uit moet worden gegeven. Het winterse weer in januari heeft in Duitsland en in Zuid-Europese productielanden van groenten en fruit het aanbod verkleind. Als gevolg hiervan zijn de prijzen gestegen. Het kopen van groenten- en fruitsoorten uit eigen land die momenteel seizoen hebben, bieden dan een alternatief voor prijsbewuste consumenten. Daartoe telt het omvangrijke koolassortiment van wittekool, rodekool, boerenkool en spruiten, maar ook groenten zoals prei, ui, rode biet en wortel. Deze producten overtreffen de producten uit Zuid-Europese kassenteelt meestal duidelijk qua smaak en waardevolle inhoudsstoffen.

Volgens cijfers van de Agrarmarkt Informationsgesellschaft in Bonn zijn groenten in januari 2017 23,5 procent duurder geworden vergeleken bij januari vorig jaar. Aan het begin van het groentenseizoen van dit jaar, in het late voorjaar of in de vroege zomer, zouden de prijzen weer duidelijk naar beneden gecorrigeerd kunnen worden.
Publicatiedatum: