Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Grote opmars van foodhallen in Nederland
De opmars van Foodhallen in Nederland, met name in de grote steden, zet zich onverminderd voort. Nederland telde 2 jaar geleden nog maar 4 Foodhallen. Momenteel zijn dit er 13, verspreid over 8 steden. Daarnaast zijn er nog 7 concepten die meer als markthal moeten worden gezien of als een mix van concepten. Daarnaast zijn er 7 plannen voor nieuwe Foodhallen. Dat meldt Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Leiden.
Naast bekende concepten als burgers, sushi en grill zijn Libanese, Poolse, Afghaanse en Vietnamese concepten in opkomst. Een groot voordeel van een foodhal is dat daar, in tegenstelling tot reguliere restaurants, goed ingespeeld kan worden op trends. De foodhal is bovendien een ontmoetingsplek. De muziek, grote bar en de eetkramen maakt dat een bezoek aan de foodhal wordt gezien als een avondje uit. Naar verwachting zal het aantal foodhallen de komende jaren toenemen tot circa 20. Er zijn onder ander plannen voor nieuwe hallen in Arnhem, Rotterdam, Alkmaar, Breda en Groningen.
Meer informatie is te vinden in de publicatie Foodhallen De branche in beeld van Van Spronsen & Partners horeca-advies.