Culinaire KookKaravaan en Culi-duels
Op zaterdag 12 september bijt gedeputeerde Jaap Bond het spits van de Oogstweek af tijdens de Vaardagen in Haarlem. Tv-kok Caspar Bürgi bereidt daar, aan het Spaarne, de lekkerste gerechtjes in de Culinaire KookKaravaan. Bezoekers die het juiste gewicht raden van een stuk biologische Beemsterkaas maken kans op een cadeau-exemplaar van Puur!, de gids voor biologisch eten en leven in Noord-Holland.Ook op zondag blijft de Karavaan in Haarlem. Donderdag 17 september trekt hij naar de Rode Steen in Hoorn, waar locale topkoks biologische culi-duels houden. Het aanwezige publiek kiest, o.l.v. Caspar Bürgi de kok die ter plekke het lekkerste gerecht bedenkt met de dagoogst van Noord-Hollandse grond.
Bij Marqt in Amsterdam en Haarlem zijn gedurende de Oogstweek proeverijen van dagverse biologische groenten. Op zaterdag 19 september is het biologische kaas wat de klok slaat op de Burcht in Zaandam, waar het team van noordhollandsegrond neerstrijkt ter gelegenheid van de Dam tot Dam loop. Op zondag 20 september komt de Oogstweek tot besluit met een ‘ode aan de honingbij’ proeverij in De Bijenkorf in Amsterdam.