Mangosap kan preventief werken bij hart- en vaatziekten en diabetes bij overgewicht
De studie wees uit dat het exotische “superfruit” het niveau van C-reactief proteïne (CRP) bij mensen met overgewicht en zwaarlijvigheid verlaagt. CRP is een marker die gebruikt wordt om ontstekingen te meten, en een vermindering van CRP kan wijzen op een overeenkomstige vermindering van het risico op hart- en vaatziekten en diabetes.
De studie, uitgevoerd door Dr. Jay Udani van het Medicus Research in Californië, vond ook dat XanGo-sap gezonde eigenschappen voor gewichtsbeheersing bevat.
"De reden waarom de wetenschap is geïnteresseerd in onderzoek naar ontstekingen is dat het een vroege indicator kan zijn van een hartaanval, beroerte en diabetes, mogelijk zelfs van longaandoeningen, huidaandoeningen en artritis. Dus testen wetenschappers de hoogte van CRP als eerste stap in de beoordeling van een ontsteking, en dat op hun beurt gebruiken ze om de gevoeligheid van een patiënt voor deze ernstige ziektes in kaart te brengen ", aldus Mike Pugh, een wetenschapper aan XanGo.
"Soms wenden consumenten zich tot farmaceutische producten als preventieve maatregel om een goede gezondheid te behouden. Terwijl consumenten altijd met hun zorgaanbieder moeten overleggen voor het veranderen van hun leefregels, realiseert XanGo zich dat XanGo-sap, een natuurlijk alternatief zou kunnen bieden voor het behoud van een goede gezondheid ", aldus Larry Macfarlane, directeur marketing van XanGo.
In de proef heeft Udani drie verschillende doseringen (variërend van 3 tot 9 ounce) getest van XanGo-sap tegen een placebo sap. Deelnemers namen de toegewezen drank tweemaal per dag in, 's morgens en' s avonds. Alle drie doseringen toonden het vermogen van XanGo-sap aan om het CRP gehalte te verminderen als marker van een ontsteking.
"Personen die de hoogste dosis innamen vertoonden een statistisch significante reductie van CRP (1,33 mg / L). De overige doses hadden geen significante vermindering van CRP, terwijl de placebo groep daadwerkelijk een verhoogd CRP-niveau had, "aldus Udani.
Het percentage lichaamsvet was significant verschillend tussen de 3 ounce sap groep en de placebo’s. De 3 ounce groep had na 8 weken ook een significant lagere body mass index (BMI) score in vergelijking met de placebogroep.
De zes-ounce groep had na 4 en 8 weken ook een significant lagere BMI dan de placebogroep.
De proefuitslagen zijn in de Nutrition Journal gepubliceerd.