Thailand: Slechte kwaliteit oorzaak van dalende export
Deze situatie wordt mede veroorzaakt doordat telers van kwalitatief beter voedsel geen garantie hebben dat ze ook meer geld voor hun producten krijgen omdat er veel concurrentie is van telers uit omringende landen.'Een verbetering van de kwaliteit vereist meer investering. De concurrentie van betere producten uit India en Afrikaanse landen zorgt er echter voor dat de telers geen garantie hebben dat deze investeringen zich ook daadwerkelijk terugbetalen,' aldus Pathom.
Volgens Volker Stoeppler, Voedsel, Landbouw en Klantenbescherming counselor bij de Duitse ambassade in Bangkok, bevatten veel van de Thaise producten gewasbeschermingsmiddelen of ziekten. Volgens hem maakt het gebrek aan traceringsmechanismen in Thailand het moeilijk om te achterhalen wat de bron van de problemen is waardoor het moeilijk is op te lossen. Daarnaast stelt hij dat het gebrek aan strafmaatregelen in het land, de telers ook niet motiveert om hun kwaliteit te verbeteren.
Bron: www.bangkokpost.com