Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zachte tomaten voor het snijden in koud water

Zachte tomaten laten zich moeilijk snijden en smaken niet zo lekker. Toch hoeft men ze niet weg te gooien. Koud water helpt namelijk. Men kan de tomaten echter ook verwerken tot lekkere sauzen of soepen.
 
Zachte tomaten laten zich beter snijden wanneer ze van tevoren 30 minuten in koud water gelegen hebben. Anders scheurt het vel bij het in blokjes snijden, legt de Duitse 'Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse' (BVEO) uit. Wie zachte tomaten niet in een salade wil eten, kan ze, met name als ze overrijp zijn, goed voor sauzen of soepen zoals gazpacho gebruiken.
 
Verse tomaten hebben een strakke huid, ruiken aromatisch en voelen zwaar aan. Ze verdragen geen kou. Volgens het BVEO moeten ze koel en schaduwrijk in de kamer bewaard worden.
 
Publicatiedatum: