Gezonder eten
Consumenten aten de afgelopen jaren minder buiten de deur en vaker thuis. Dat thuis koken aan populariteit wint heeft onder andere te maken met de recessie, maar ook met een toegenomen interesse in gezond eten. Uit recent ander onderzoek van MAGGI onder 1344 Nederlanders blijkt dat 77% het belangrijk vindt om het gezin een fatsoenlijke maaltijd voor te zetten. En 54% is van mening dat je een echt gezonde maaltijd het beste zelf kunt bereiden.Daarnaast is er een trend gaande die trendwatchers 'cocoonen' noemen: met partner, vrienden of gezin thuis tijd doorbrengen wordt als een optimale vrijetijdsbesteding gezien. Thuis koken maakt daar een belangrijk onderdeel van uit.
Eetgedrag in 2013:
- Nederlanders aten in 2013 minder vaak in restaurants (42% ging minder vaak, 39% even vaak, 19% vaker).
- Slechts een klein deel van de Nederlanders zegt dit jaar vaker dan in 2012 kant-en-klaarmaaltijden van traiteur (5%) of supermarkt (12%) te hebben gegeten.
- Liever wordt er thuis gekookt: Slechts 5% kookte in 2013 minder vaak zelf (35% van de Nederlanders kookte in 2013 vaker, 60% even vaak).
Bron: Nesté