Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Consumptie ook in andere maanden laten stijgen"

Van Kempen Fruitverwerking levert jaarrond appelbeignets

Tholen - Van Kempen Fruitverwerking in Poortvliet is de leverancier van de traditionele 'oudhollandse appelbeignets'. Volgens eigenaar Bram van Kempen is het met name in december topdrukte in de verkoop. "We leveren de beignets jaarrond, maar dit is natuurlijk hét verkoopmoment. De rest van het jaar zijn ze ook lekker, maar in december worden ze volop gegeten. Als je kijkt naar vorige maand, is er een afzetstijging van 90%. Bij oudjaar wordt dit product standaard gegeten. De rest van het jaar worden beignets ook wel als dessert geserveerd of als tussendoortje op markten en braderieën."

Authentiek product
De afgelopen jaren ziet hij een mooie stijging in de afzet. "Je merkt dat mensen op zoek zijn naar een authentiek product. Grote bakkerijen maken ook wel beignets in bladerdeeg, maar men is op zoek naar de originele, gebakken in beslag, met een gat erin. Daarmee onderscheiden onze appelbeignets zich. De maatvoering van de appelen is voor ons heel belangrijk. We moeten over voldoende appelen beschikken, die groter zijn dan 100 mm en gelukkig zijn er dit jaar voldoende van. Natuurlijk garanderen wij jaarrond dezelfde smaak en versheid." Bram ziet dat mensen dit product steeds minder graag zelf maken. "De meesten vinden het een gigantisch werk om alleen al die appel maar te schillen en te snijden. Er wordt steeds vaker kant-en-klaar ingekocht. Naast het feit dat mensen minder moeite willen doen, is het frituren van appelen nog een vrij moeilijk werk."



"Onze belangrijkste afnemers zijn de grotere bakkerijen, cateraars en gebakkramen die overal in het land te vinden zijn. Met name het noorden van het land toont interesse in onze beignets. Het is een Oudhollands product, en dat leeft duidelijk meer in het noorden. Wij leveren de appelen aan een HACCP- en BRC-gecertificeerde fabriek. Daar worden de grote appelschijven, gedompeld in beslag, gebakken, direct ( IQF) ingevroren en verpakt."

Op zoek naar ondernemers
Van Kempen is sinds dit jaar op zoek naar ondernemers die volgens hun concept, zelfstandig beignets willen verkopen op markten en evenementen. "Alle apparatuur, verpakkingsmaterialen en decoratie wordt door ons geleverd. In overleg bekijken wij op welke plaatsen verkocht kan worden zodat een ieder zijn eigen regio, markt of gebied heeft." Bram geeft aan dat dit concept nog niet zo bekend is, maar dat ze daar volgend jaar zeker aan gaan werken. "We willen ervoor zorgen dat de appelbeignets niet alleen in december worden gegeten, maar dat de consumptie ook in andere maanden stijgt. Zo willen wij bijvoorbeeld meer afzet op plaatselijke braderieën, zodat mensen niet alleen poffertjes, maar ook appelbeignets kunnen eten. Dit heerlijke product is erg makkelijk op te warmen en smaakt heerlijk, dus leuk om te verkopen. Mogelijk gaan we in de toekomst ook beignets met ander fruit aanbieden."

Voor meer informatie:
Van Kempen Fruitverwerking
Kruytenburgseweg 1
4693 RC Poortvliet
T: 0166-617314
F: 0166-617315
[email protected]
www.fruitweb.nl