Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wassen voor snijden bij sla is beter

Amerikaanse onderzoekers hebben de doeltreffendheid vergeleken van twee was- methodes voor het verminderen van de het gehalte Escherichia coli O157: H7 op ijsbergsla, namelijk volgens de traditionele methode waarbij wordt gesneden voor het wassen en een nieuwe methode waarbij wordt gewassen voor het snijden. In beide gevallen werd het wassen uitgevoerd met behulp van de volgende behandelingen: water - chloorwater - Peroxyacetisch water - Chloor water en ultrageluid en Peroxyacetisch water en ultrageluid.






De studie heeft aangetoond dat het wassen van de hele kropsla voor het snijden (NM) een grotere vermindering toestond van de macrobiotische lading en de doeltreffendheid van ontsmetting heeft verbeterd in vergelijking met die van de TM. De onderzoekers concluderen dat deze nieuwe methode de vers gesneden productie in de industrie kan helpen verbeteren en uitbreiden van de schoonmaak processen en hun doeltreffendheid. Daarbij zouden dus ook de risico's die te maken hebben met de microbiotische besmetting verminderen.


Bron: Palma-Salgado S., Pearlstein A.J., Luo Y., Kyung Park H., Feng H., "Whole-head washing, prior to cutting, provides sanitization advantages for fresh-cut Iceberg lettuce (Lactuca sativa L.)", 2014, International Journal of Food Microbiology, Vol. 179, pagg. 18-23. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S016816051400141X
Publicatiedatum: