Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1000 euro voor vzw Rozemarijn

Bijna 100 euro voor eerste grondwitloof BelOrta

Op maandag 29 september werd op veiling BelOrta het eerste Belgische grondwitloof van het nieuwe seizoen verkocht. Teler Gille uit Tildonk voerde de 1e kist (5kg) aan en ontving hiervoor de primeurprijs van € 99,99/kg. Het was ISPC, die dit primeur-grondwitloof kocht. Dit bedrag werd door veiling BelOrta verhoogd tot € 1.000,- en geschonken aan 'vzw Rozemarijn', een dag- en verblijfcentrum voor volwassenen met een beperking uit Haacht.

Koen De Leeuw, aankoper Fresh Fruit & Vegetables: "ISPC blijft trendsetter binnen de horeca markt. Door het zeer kort opvolgen van de markt is ISPC in staat zijn klanten telkens te voorzien van de primeurs, zo ook de primeur van het grondwitloof."


V.l.n.r.: Frans Croon, Secretaris vzw Brussels Grondwitloof, Geert Gille, Witloofteler
Koen De Leeuw, Aankoper ISPC, Peter Hoeks, Product Manager ISPC, Frans Van Meldert, Voorzitter vzw Brussels Grondwitloof, Koen Dries, Directeur Rozemarijn vzw, Kris Piekaerts, Rozemarijn vzw, Jo Lambrecht, Commercieel manager BelOrta


Facelift
ISPC blijft opzoek gaan naar nieuwe ontwikkelingen en olv Mr Sabbe kan het deze ambitie ook waarmaken. Zo hebben de beide winkels, Gent en Luik, een volledige 'facelift' ondergaan, en met de overname van 'Ocean Marée' heeft de ISPC groep nu ook een stevige basis in Brussel. Door deze overname behoort ISPC tevens tot de top 10 van de Belgische visbedrijven. Het oorspronkelijke gewas, de cichoreiwortel, is afkomstig uit het Middellandse zeegebied. De witte delicatesse, zo wil één versie van het verhaal, hebben we te danken aan een boer die in 1830 schrik kreeg van de schermutselingen in de straten van Brussel en een partij cichoreiwortels verborg in een donkere kelder in Schaarbeek. Om zeker te zijn dat niemand ze vond schepte hij er een laagje aarde over. Enkele weken later stelde hij tot zijn verbazing vast dat er uit de wortels malse, witte kroppen waren gesproten. Officieel wordt de uitvinding van het witloof echter toegeschreven aan Bresiers, hoofdhovenier van de kruidtuin te Brussel. Waarschijnlijk ontdekte hij het witloof in gekropte vorm in de winter van 1834-1835. Door verdere selectie werd in de kruidtuin een vast witlooftype ontwikkeld. Vanaf 1867 begon het witloof op de markten te verschijnen. Tot het einde van de eeuw bleef de teelt van witloof vooral beperkt tot de gemeenten Schaarbeek, Evere, Haren en Diegem. Daarna verspreidde de teelt zich verder over Vlaams-Brabant en later over heel Vlaanderen.

Gegevens van de producent
Gille
Terbankstraat 61
3150 Haacht/Tildonk.

Gegevens van de koper
ISPC
www.ispc-int.com

Publicatiedatum: