Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
korte houdbaarheid struikelblok bij export, groeipotentie binnenlandse markt

Spanje: Hoge temperaturen goed voor cherimoyaseizoen

Het cherimoyaseizoen dat eind september gestart is, verloopt voorspoedig. In La Vega de la Palma en Motril is de temperatuur nog niet onder 25 graden Celsius geweest, waardoor het fruit sneller rijpt. "De cherimoya's rijpen erg snel, dus op het moment werken we in een razend tempo. Cherimoyas zijn niet lang houdbaar, dus we moeten het fruit zo snel mogelijk op de markt brengen," zegt Bruno Crabé, van de marketingafdeling van Frutas Manzano, de grootste producent en verkoper van deze exoot in Spanje.



De prijzen zijn ietwat gedaald, maar volgens Bruno "minder dan verwacht". Telersprijzen liggen iets onder EUR 0,90. Men verwacht een totaal van ongeveer 50.000 ton in de ongeveer 3.200 hectare. Cherimoya's worden meestal verkocht in Spanje, met name in Andalusië en rond de Middellandse Zee.

Crabé: "Na een aantal handelsmissies in verschillende Europese hoofdsteden, evenals onze deelname aan Fruit Attraction, zien we meer en meer interesse in landen in Europa en het Midden-Oosten. We verschepen beperkte hoeveelheden naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland."



De korte houdbaarheid van cherimoya's maakt dat hij minder geschikt is voor lange transporten, beaamt Crabé. "Dat en het feit dat de vrucht nog grotendeels onbekend is in Spanje, zorgt ervoor dat we in de binnenlandse markt het meeste potentieel zien voor groei."

Publicatiedatum: