Meer dan 3000 bezoekers op rauwkostbeurs in Mülheim
Alle bezoekers hadden één ding gemeen: bij hen komen er geen dierlijke producten op tafel, en het meeste wordt ook niet gekookt. "De voordelen van rauwkostvoeding zijn veelvuldig", zegt Nelly Reinle-Carayon, die de beurs samen met haar man organiseert. "Men voelt zich energierijker, want doordat het eten niet verwarmd wordt blijven veel belangrijke voedingsstoffen behouden."
Maar is het echt zo gezond om alleen maar groenten en fruit te eten? Bezoekster Apolonia Zera heeft daarover haar twijfels. Zij leeft al een paar jaar van uitsluitend rauwkost - tot aan haar laatste doktersbezoek. "Toen bleek dat ik toch een tekort had aan bijvoorbeeld ijzer en vitamine B12", zegt ze. "Daarom eet ik nu ook weleens tussendoor wat yoghurt om dit te compenseren."
Desondanks heeft de rauwkostbeweging inmiddels al aardig wat aanhangers. Niet alleen uit het hele Ruhrgebied, maar uit veel hoeken van Duitsland zijn bezoekers speciaal naar de beurs in Mülheim gereisd. "De belangstelling groeit. Daarom zullen we de beurs volgend jaar ook vergroten", aldus beursleider Volker Reinle-Carayon.