Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer dan 3000 bezoekers op rauwkostbeurs in Mülheim

De derde editie van de 'Rohvolution', een rauwkostbeurs die op 8 en 9 november in het Duitse Mülheim plaatsvond, was een groot succes. Meer dan 3000 bezoekers uit het hele land kwamen naar de beurs voor tips en ideeën op het gebied van een veganistische voeding of een voeding met uitsluitend rauwkost.

Alle bezoekers hadden één ding gemeen: bij hen komen er geen dierlijke producten op tafel, en het meeste wordt ook niet gekookt. "De voordelen van rauwkostvoeding zijn veelvuldig", zegt Nelly Reinle-Carayon, die de beurs samen met haar man organiseert. "Men voelt zich energierijker, want doordat het eten niet verwarmd wordt blijven veel belangrijke voedingsstoffen behouden."

Maar is het echt zo gezond om alleen maar groenten en fruit te eten? Bezoekster Apolonia Zera heeft daarover haar twijfels. Zij leeft al een paar jaar van uitsluitend rauwkost - tot aan haar laatste doktersbezoek. "Toen bleek dat ik toch een tekort had aan bijvoorbeeld ijzer en vitamine B12", zegt ze. "Daarom eet ik nu ook weleens tussendoor wat yoghurt om dit te compenseren."

Desondanks heeft de rauwkostbeweging inmiddels al aardig wat aanhangers. Niet alleen uit het hele Ruhrgebied, maar uit veel hoeken van Duitsland zijn bezoekers speciaal naar de beurs in Mülheim gereisd. "De belangstelling groeit. Daarom zullen we de beurs volgend jaar ook vergroten", aldus beursleider Volker Reinle-Carayon.
Publicatiedatum: