La Place introduceert oesterzwamburger
Oesterzwammen
Koen Willems van La Place bevestigt dit. "La Place maakt ook burgers van oesterzwammen. De weg naar de productie toe gebeurt op een duurzame manier. We werken naar 100% natuurlijk aankopen én produceren. De koffieprut van La Place wordt niet weggegooid, maar er worden oesterzwammen op geteeld. Deze oesterzwammen worden weer teruggebracht naar La Place en daar maken we diverse producten van, zoals de oesterzwamburger."
Tijdens de trendsessie konden we genieten van de oesterzwamburger. Deze burger is volledig vegetarisch en bestaat uit oesterzwammen en andere champignons
In de La Place-vestiging in Leiden wordt men nog meer meegenomen in de bereidingswijze van de producten. Bij voorkeur koopt La Place rechtstreeks de producten in bij de primaire producenten. "We werken al jarenlang samen met Vroegop-Windig. Zij halen het product op bij de teler en zorgen dat het in onze vestigingen komt. Ook de import van onze AGF-producten wordt grotendeels verzorgd door Vroegop-Windig. We vinden het wel belangrijk om zelf de bron te zien, dus die bezoeken we ook", aldus Willems.
Natuurlijk waren er veel meer foodtrends. Meer over deze trends en hoe La Place verschillende trends toepast lees je in ons kerstnummer van Primeur. Klik hier om een abonnement af te sluiten en ontvang het kerstnummer eind december.