
Concurrentie houdt je scherp
Het totale areaal is 80 hectare waarvan 70 hectare broccoli en 10 hectare met andere producten waaronder bloemkool, broccolini, savooie kool, romanesco en meloen. Er wordt jaarrond geoogst, behalve in juli en augustus, deze maanden zijn te warm om te telen. "De smaak van onze broccoli is uitzonderlijk en we telen met zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen", vertelt Markos. "Ik hou zelf van broccoli omdat het erg lekker en gezond is. Je merkt ook dat het de laatste jaren in populairder is gegroeid. Dit zijn ook de redenen waarom ik het ben gaan telen." Ook in de winter teelt hij door. "Meestal kan in de Griekse winters gewoon buiten worden geteeld, aangezien te temperaturen in de winter vrij mild zijn. Deze winter viel het weer helaas tegen en konden we niet zo veel oogsten." Hij geeft aan dat er zeker concurrenten zijn, maar dat vindt hij erbij horen. "Door concurrentie blijf je scherp en blijf je innoveren."

Markos Sapountzoglou tijdens de Griekse beurs Freskon
Hij heeft een goed gevoel over de toekomst. "We groeien elk jaar in volumes. Ik verwacht over vier jaar een verdubbeling in de productie te hebben. Het is niet altijd even makkelijk qua prijzen, maar als je het over het hele jaar bekijkt hebben we altijd een goed evenwicht tussen lage en hoge prijzen. Het is belangrijk om je te blijven onderscheiden."
Voor meer informatie:
Markos Sapountzoglou
Dytiko, Pella 58005 - Greece
Phone-Fax: (0030) 23820 93307
info@broccoli.gr
markos.sapountzoglou@gmail.com
www.broccoli.gr