Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Schilsessie halveert aantal vezels in de appel"

Om het beste uit de appelen te halen, doen consumenten er goed aan om de schil te laten zitten. Appelschillen zitten namelijk boordevol voedingsvezels, die de spijsvertering bevorderen.

Voedingsvezels

"Een schilsessie zorgt ervoor dat de hoeveelheid vezels in een appel halveert van 5,4 gram naar 2,8 gram", vertelt Peter Hollman, wetenschappelijk onderzoeker humane voeding aan de Volkskrant. "Hetzelfde geldt voor flavonoïden, stoffen die een rol spelen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en diabetes. Ook die zitten voornamelijk in de schil van een appel." Wie denkt met dun schillen vitamines te besparen, heeft het volgens de onderzoeker mis. "Het is niet een kwestie van dik of dun schillen, het is beter om een appel helemaal niet te schillen."

Zonder schil

Eet je een appel toch écht liever zonder schil? Dan is er volgens Hollman geen nood aan de man. "In de schil van fruit zitten veel vitamines en mineralen, maar die zitten ook in de rest van de vrucht. Met een schilmeisje verwijder je nog geen twintig procent van alle voedingsstoffen. Geen ramp dus, er blijft genoeg over", legt hij uit.

Bron: Telegraaf
Publicatiedatum: