"Schilsessie halveert aantal vezels in de appel"
Voedingsvezels
"Een schilsessie zorgt ervoor dat de hoeveelheid vezels in een appel halveert van 5,4 gram naar 2,8 gram", vertelt Peter Hollman, wetenschappelijk onderzoeker humane voeding aan de Volkskrant. "Hetzelfde geldt voor flavonoïden, stoffen die een rol spelen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en diabetes. Ook die zitten voornamelijk in de schil van een appel." Wie denkt met dun schillen vitamines te besparen, heeft het volgens de onderzoeker mis. "Het is niet een kwestie van dik of dun schillen, het is beter om een appel helemaal niet te schillen."
Zonder schil
Eet je een appel toch écht liever zonder schil? Dan is er volgens Hollman geen nood aan de man. "In de schil van fruit zitten veel vitamines en mineralen, maar die zitten ook in de rest van de vrucht. Met een schilmeisje verwijder je nog geen twintig procent van alle voedingsstoffen. Geen ramp dus, er blijft genoeg over", legt hij uit.
Bron: Telegraaf