Het USDA stelde vast dat alle overige groentesoorten slechts 40% uitmaken van het Amerikaanse voedingspatroon, waarbij geen enkele geconsumeerde groentesoort hoger scoorde dan 5%. Om het nog erger te maken, ontdekte de USDA dat er weinig variatie bestond in de vorm waarop Amerikanen de drie groentesoorten tot zich nemen. Twee derde van de geconsumeerde aardappelen werd genuttigd in de vorm van patates frites of chips. Tomaten werden hoofdzakelijk verwerkt in sauzen gegeten, of als ingrediënt in een gerecht. Sla bleek de enige groente te zijn die vers geconsumeerd werd.
De groenteconsumptie is veelzijdiger geworden ten opzichte van 40 jaar geleden toen 67% van de geconsumeerde groenten in de VS bestond uit aardappelen, tomaten en sla. De aardappelen, tomaten en sla die nu verkrijgbaar zijn, zijn veel verser dan toentertijd het geval was. Alleen de beschikbaarheid van verse aardappelen is veranderd van 27,9 kilo per persoon in 1970 naar 15,6 kilo per persoon in 2013.
Volgens een onderzoek behoren groenten tot de meest verspilde levensmiddelen en staan Amerikanen niet stil bij wat zij jaarlijks aan voeding weggooien.
Bron: medicaldaily.com